Буданов: «Про підготовку теракту в «Крокусі» РФ знала з 15 лютого»

Буданов: «Про підготовку теракту в «Крокусі» РФ знала з 15 лютого»

28 Березня 2024
3727
28 Березня 2024
08:46

Буданов: «Про підготовку теракту в «Крокусі» РФ знала з 15 лютого»

3727
Російські спецслужби через своє розвідуправління в Сирії заздалегідь знали про підготовку терористичної операції на території РФ, повідомив очільник ГУР на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій.
Буданов: «Про підготовку теракту в «Крокусі» РФ знала з 15 лютого»
Буданов: «Про підготовку теракту в «Крокусі» РФ знала з 15 лютого»

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що Росія заздалегідь знала про підготовку теракту на її території, «як мінімум, з 15 лютого 2024 року». «Я вам більше скажу: ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось нізвідки», ― цитує слова генерала сайт Головного управління розвідки.

Також під час Третього Міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій Кирило Буданов повідомив, що спецслужби РФ знали, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони прямували в РФ.

«Для чого вони (Кремль. — «ДМ») допустили, щоб це сталося? Є кілька варіантів. Перше ― це, як у них прийнято, боротьба “веж” (“веж Кремля”. — “ДМ”), аби зараз зняти кілька високопосадовців. Інший варіант ― вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну», ― зазначив начальник ГУР.

Він зауважив, що у Кремлі вже тричі змінювали версії подій у підмосковному «Крокус Сіті Холі», намагаючись хоч якось прив’язати до теракту так званий «український слід». «З’явились пояснення Патрушева і Бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей», ― заявив Кирило Буданов.

Очільник української розвідки додав, що Росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, ніби зможе його контролювати: «Є такий сталий вираз, навіть істина. Вона в середовищі спеціальних служб завжди функціонує: усі намагаються створити контрольований хаос. Абсолютно всі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталось і тут».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що «український слід» у теракті, який стався ввечері 22 березня у Підмосков’ї, активно просувається в медійному просторі Росії, у соцмережах Z-пропагандистів та низки так званих «воєнкорів». 

Про непричетність України до терористичної атаки ще ввечері 22 березня заявило ГУР, назвавши трагедію в Підмосков’ї «свідомою провокацією Путіна». Про те, що немає жодних ознак причетності України до теракту, заявив 22 березня і Білий дім.

Українські та західні ЗМІ нагадали, що на початку березня розвідки США та союзників відкрито попереджали про можливу підготовку теракту в Росії, наслідком якої може стати звинувачення Кремлем України задля більшої мобілізації російського суспільства на війну з «терористами та нацистами».

Читайте також:

Фото: ГУР МО України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду