Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»

Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»

26 Березня 2024
459
26 Березня 2024
15:22

Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»

459
До міжнародного конкурсу «Docu/Світ» відбирають стрічки у форматі креативної документалістики.
Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»
Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»

До складу журі міжнародного конкурсу «Docu/Світ», що є частиною програми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, ввійшли співголова програмного відділу Visions du Réel та програмер Вевейського міжнародного фестивалю смішного кіно Джеймс Берклаз-Льюїс, українська режисерка й сценаристка Марина Степанська та голова напряму міжнародної копродукції у Відділі суспільства та культури каналу ARTE Александр Маріонно. Про це повідомили на сайті Docudays UA.

Джеймс Берклаз-Льюїс раніше був загальним координатором Міжнародного фестивалю кіно про права людини (FIFDH) у Женеві (з 2016-го до 2020 року). Після цього і до 2023 року він працював у команді програмерів Невшательського міжнародного фестивалю фантастичного кіно.

Повнометражний дебют режисерки та сценаристки Марини Степанської — психологічна драма «Стрімголов» — відбувся у 2017 році. Картина здобула кілька нагород на міжнародних кінофестивалях (зокрема, у Марокко, Франції, Румунії та Китаї) і три національні нагороди «Золота дзиґа» у 2017–2018 роках.

Марина Степанська також є співсценаристкою кількох художніх фільмів, зокрема картини «Назавжди-назавжди» режисерки Анни Бурячкової, прем’єра якої відбулася на Венеційському МКФ у 2023 році.

Александр Маріонно працював у продакшн-компанії, яка займається інституційними фільмами, згодом був випусковим редактором документального відділу телеканалу France 2. У 2017 році створив і курував перший сезон напряму «25 відтінків документалістики». У 2021 році він долучився до французько-німецького каналу ARTE, пізніше був призначений головою напряму міжнародної копродукції у Відділі суспільства та культури.

Цьогоріч Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться з 31 травня по 9 червня.

Нагадаємо, торік у міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Docu/Світ» переможницею стала українська документалістка Аліса Коваленко з фільмом «Ми не згаснемо». Спеціальною відзнакою нагородили стрічку афганського режисера Аббаса Резає «Етілаат роз».  

Читайте також:

Фото: сайт Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
459
Читайте також
08.06.2023 22:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду