detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.03.2024 15:22
Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»
Фестиваль Docudays UA оголосив журі міжнародної конкурсної програми «Docu/Світ»
До міжнародного конкурсу «Docu/Світ» відбирають стрічки у форматі креативної документалістики.

До складу журі міжнародного конкурсу «Docu/Світ», що є частиною програми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, ввійшли співголова програмного відділу Visions du Réel та програмер Вевейського міжнародного фестивалю смішного кіно Джеймс Берклаз-Льюїс, українська режисерка й сценаристка Марина Степанська та голова напряму міжнародної копродукції у Відділі суспільства та культури каналу ARTE Александр Маріонно. Про це повідомили на сайті Docudays UA.

Джеймс Берклаз-Льюїс раніше був загальним координатором Міжнародного фестивалю кіно про права людини (FIFDH) у Женеві (з 2016-го до 2020 року). Після цього і до 2023 року він працював у команді програмерів Невшательського міжнародного фестивалю фантастичного кіно.

Повнометражний дебют режисерки та сценаристки Марини Степанської — психологічна драма «Стрімголов» — відбувся у 2017 році. Картина здобула кілька нагород на міжнародних кінофестивалях (зокрема, у Марокко, Франції, Румунії та Китаї) і три національні нагороди «Золота дзиґа» у 2017–2018 роках.

Марина Степанська також є співсценаристкою кількох художніх фільмів, зокрема картини «Назавжди-назавжди» режисерки Анни Бурячкової, прем’єра якої відбулася на Венеційському МКФ у 2023 році.

Александр Маріонно працював у продакшн-компанії, яка займається інституційними фільмами, згодом був випусковим редактором документального відділу телеканалу France 2. У 2017 році створив і курував перший сезон напряму «25 відтінків документалістики». У 2021 році він долучився до французько-німецького каналу ARTE, пізніше був призначений головою напряму міжнародної копродукції у Відділі суспільства та культури.

Цьогоріч Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться з 31 травня по 9 червня.

Нагадаємо, торік у міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Docu/Світ» переможницею стала українська документалістка Аліса Коваленко з фільмом «Ми не згаснемо». Спеціальною відзнакою нагородили стрічку афганського режисера Аббаса Резає «Етілаат роз».  

Читайте також:

Фото: сайт Docudays UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY