Фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасниць студентського журі

Фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасниць студентського журі

31 Березня 2024
449
31 Березня 2024
10:26

Фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасниць студентського журі

449
Свій фільм-фаворит у конкурсних програмах фестивалю цьогоріч оберуть Єва Зур'ян, Анна Міхеєнко та Поліна Піддубна.
Фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасниць студентського журі
Фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасниць студентського журі

До складу студентського журі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA ввійшли програмна директорка MriyaIFF та продюсерка Єва Зур'ян, режисерка монтажу Анна Міхеєнко та режисерка, мисткиня й активістка Поліна Піддубна. Цьогоріч вони оберуть свій фільм-фаворит у конкурсних програмах фестивалю. Про це повідомили на сайті Docudays UA.

Єва Зур'ян навчається в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого за спеціальністю «Продюсування». З 2021 року працює в кінодистрибуції. У 2022 році створила MriyaIFF у Брюсселі та нині працює програмною директоркою. У 2023-го стала координаторкою волонтерської та гостьової служби, а згодом і продюсеркою кінофестивалю Ivano-Frankivsk ISFF 4:3. Зараз також продюсує документальний фільм «lightland» про життя людей до повномасштабного вторгнення в сірій зоні.

Анна Міхеєнко — студентка Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого за спеціальністю «Драматургія кіно і ТБ». Працює переважно режисеркою монтажу. Зокрема, один з її останніх проєктів — цикл інтерв’ю зі свідками російського авіаудару по Маріупольському драмтеатру («A City Within a Building») від Центру просторових технологій. Окрім цього, Анна режисерувала власний ігровий короткометражний фільм «Куди далі?», який перебуває на етапі постпродакшену. 

Режисерка, мисткиня та активістка Поліна Піддубна народилася та виросла в Харкові, нині живе в Берліні. З 2017-го по 2019 рік була студенткою на курсі режисури анімації в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, а з 2019 року навчається на факультеті анімації Бабельсберзького кіноуніверситету Конрада Вольфа в Потсдамі. Окрім кіновиробництва, Поліна організовує соціальні та освітні проєкти, курує фестивалі та займається мистецькими дослідженнями на деколоніальну тематику. Нині працює над документальним анімаційним фільмом «Моя бабуся парашутистка».

Нагадаємо, 21-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться з 31 травня по 9 червня.

До складу журі міжнародного конкурсу «Docu/Світ» увійшли співголова програмного відділу Visions du Réel та програмер Вевейського міжнародного фестивалю смішного кіно Джеймс Берклаз-Льюїс, українська режисерка й сценаристка Марина Степанська та голова напряму міжнародної копродукції у Відділі суспільства та культури каналу ARTE Александр Маріонно.

У 2023 році перемогу в Національному конкурсі повнометражних фільмів «Docu/Україна» здобув Мстислав Чернов зі стрічкою «20 днів у Маріуполі». Він також отримав Приз глядацьких симпатій. Детальніше про переможців інших конкурсних програм читайте тут

Фото: Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
449
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду