Голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда назвала «катастрофічним» імовірне рішення про закриття Мінкульту

Голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда назвала «катастрофічним» імовірне рішення про закриття Мінкульту

8 Березня 2024
1609
8 Березня 2024
13:20

Голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда назвала «катастрофічним» імовірне рішення про закриття Мінкульту

1609
Вона аргументувала свою позицію, пояснивши, чому закривати МКІП не можна.
Голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда назвала «катастрофічним» імовірне рішення про закриття Мінкульту
Голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда назвала «катастрофічним» імовірне рішення про закриття Мінкульту

У п'ятницю, 8 березня, в ефірі національного телемарафону голова наглядової ради Українського культурного фонду (УКФ) Наталія Кривда висловила думку, що ймовірне рішення влади закрити Міністерство культури та інформаційної політики є «катастрофічним». Про це повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

«Мені здається катастрофічним рішення про закриття Міністерства культури, якщо воно десь визріє. В епоху криз, під час війни Міністерство культури та інформаційної політики має стати драйвером ключових процесів», — сказала Кривда.

Вона аргументувала свою позицію тим, що МКІП має відігравати важливу роль не тільки у зміцненні України зсередини, але й у комунікації держави із західними партнерами.

«Не можна закривати Міністерство культури, його необхідно посилювати, ставити адекватні завдання. Міністерство має стати простором вироблення культурної політики», — наголосила голова наглядової ради УКФ.

Нагадаємо, 4 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в рамках реформи уряду планують скоротити кількість міністерств на третину, залишивши не більше ніж 15-16 міністерств. Він також повідомив, що цього року скорочено 20 тисяч вакансій державної служби.

Прем’єр-міністр не уточнив, які саме відомства можуть підпасти під скорочення. Hromadske із посиланням на джерело у парламентській фракції «Слуга народу» писало, що під скорочення в уряді можуть потрапити Міністерство культури та інформаційної політики та Міністерство молоді та спорту.

Водночас джерело hromadske в «Голосі» висловило думку, що скорочення міністерств не буде, а співрозмовник медіа з «Європейської солідарності» повідомив, що це питання ще не обговорюється серед депутатів.

Крім того, нагадує «Інтерфакс-Україна», 6 березня в Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики виступили за збереження МКІП під час реформи уряду.

Читайте також:

Як писав раніше «Детектор медіа», 6 жовтня 2023 року під час відновленої у Верховній Раді п’ятничної «години запитань до уряду» прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у владі шукають нового очільника Міністерства культури та інформаційної політики на заміну тимчасовому виконувачу обов’язків керівника МКІП Ростиславу Карандєєву.

28 липня 2023 року Кабінет Міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва. Перед тим, 27 липня, Верховна Рада відправила у відставку міністра Олександра Ткаченка.

Невдовзі після призначення Карандєєв назвав свої перші кроки на новій посаді: вирішення питання кадрового голоду в апараті МКІП, а також підтримка патріотичного кіно та мистецтва.

18 серпня Карандєєв заявив, що «робота Міністерства культури у своїх наративах, у своїх регламентних процедурах має бути змінена» і що найближчим часом він запропонує нову структуру міністерства і новий штатний розпис.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
50 дн. тому
Хотіли все життя паразитувати? Не турбуйтесь вам все одно знайдуть білякоритні посади. США он взагалі живуть без КМУ і нічого, ще й два роки розбірки між Україною і Росією фінансували.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду