Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини», — МКіП

Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини», — МКіП

1 Січня 2024
4375

Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини», — МКіП

4375
Тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики вважає, що зміни формату єдиного телемарафону назріли, оскільки «життя йде, змінюється і наше бачення, запрацювала економіка, і в телеканалів з’явилися рекламодавці».
Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини», — МКіП
Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини», — МКіП

Українські телеканали розглядають можливість зміни формату загальнонаціонального марафону «Єдині новини». Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив в інтерв'ю «Українському радіо», передає Укрінформ.

«Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані», — сказав Карандєєв.

При цьому він висловив переконання, що рішення про запровадження мовлення ключовими телерадіоорганізаціями у форматі телемарафону «Єдині новини» було надзвичайно актуальним на першому етапі війни.

«Коли взагалі зупинилася економіка України, коли зупинилися рекламні надходження до телеканалів, коли нам треба було в форматі "ванвойсу" доносити до громадян оперативну й актуальну інформацію. Ми випрацювали такий формат, і наші ключові мовники взяли кожен свою нішу й наразі виконують ті задачі, які стоять. Хтось краще виготовляє українські новини, хтось краще працює з закордонними пунктами, у когось є більш налагоджені й цікавіші продукти студійного вироблення. Тобто кожен з учасників телемарафону доєднався своїм ресурсом. Справді, хтось більше робить роботу, хтось менше, але наразі це єдиний продукт», — додав тимчасовий очільник МКІП.

За його словами, марафон досяг цієї мети, оскільки до громадян України надходила необхідна, важлива, оперативна інформація щодо подій в країні.

Водночас, підкреслив Карандєєв, «життя йде, змінюються і наше бачення, і формати, запрацювала економіка, з’явилися рекламодавці. Сьогодні телеканали розглядають можливість зміни цього формату».

Карандєєв вважає, що для телеканалів є важливим внесення нових форм, нових форматів.

«Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані. І консолідованим рішенням, так само як ухвалювали рішення про запровадження “Єдиних новин”, будуть і внесені зміни в цей формат. Донині держава сприяє, зокрема, фінансово, реалізації цього проєкту, покриваючи ті витрати, які здійснюють телеканали для забезпечення всіх громадян України важливою інформацією, яка нам необхідна для прийняття важливих рішень», — сказав  виконувач обов’язків міністра.

Наприкінці грудня 2023 року «Детектор медіа» повідомляв, що в українському суспільстві зменшується довіра до національного телемарафону «Єдині новини». Такого висновку дійшли аналітики Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), порівнявши результати трьох соціологічних досліджень, проведених у травні 2022-го, у жовтні 2023-го і в грудні цього ж року.

А народний депутат із фракції «Голос», голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин висловив думку, що якщо телемарафон не стане якіснішим, він себе вичерпає і, ймовірно, не переживе 2024 рік.

Під час онлайн-зустрічі з медійниками з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку Володимир Зеленський назвав телемарафон «одним із ключових етапів в історії незламності нашої держави».

Раніше в Офісі президента пообіцяли переформатувати єдиний телемарафон і закликали його не демонізувати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4375
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду