Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду

Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду

9 Лютого 2024
1210
9 Лютого 2024
12:29

Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду

1210
Як і раніше, у складі цієї ради — 9 осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, двоє членів — представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань.
Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду
Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду

У четвер, 8 лютого, Міністерство культури та інформаційної політики затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це йдеться у повідомленні на сайті МКІП. 

За квотою Президента до нового складу Наглядової ради УКФ увійшли художня керівниця театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» Олеся Жураківська та генеральний директор державної установи «Український інститут» Володимир Шейко.

МКІП увів до Наглядової ради в. о. генерального директора — художнього керівника Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдану Півненко та генеральну директорку Film.ua Group Вікторію Ярмощук.

Крім цього, за результатами рейтингового інтернет-голосування членами ради стали:  

від закладів культури: 

  • Олександр Книга, генеральний директор — художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша;
  • Юрій Савчук, генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні;

від громадських об’єднань: 

  • Володимир Bоробей, директор товариства з обмеженою відповідальністю «ППВ Мережі знань»
  • Богдан Логвиненко, голова громадської організації «Українер».

Нагадаємо, наглядова рада — це один із органів управління Українського культурного фонду. Вона складається з дев’яти осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, два представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань. Голову фонду обирають окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП.

Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки. Одна й та сама особа не може обіймати посаду члена Наглядової ради Фонду понад два строки поспіль.

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1210
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду