Новий в. о. міністра культури назвав свої перші кроки на посаді

Новий в. о. міністра культури назвав свої перші кроки на посаді

1 Серпня 2023
5951
1 Серпня 2023
13:10

Новий в. о. міністра культури назвав свої перші кроки на посаді

5951
Кадровий голод – один із викликів перед новим керівництвом міністерства.
Новий в. о. міністра культури назвав свої перші кроки на посаді
Новий в. о. міністра культури назвав свої перші кроки на посаді

Вирішення питання кадрового голоду в апараті МКІП, а також підтримка патріотичного кіно та мистецтва — так прокоментував Суспільному свої перші кроки на посаді виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«На жаль, у нас утворилася величезна кількість вакансій. Ресурсна спроможність міністерства вкрай низька. Лише третина від штатної чисельності працівників міністерства реально зайнята людьми. Дві третини — це вакансії. Це говорить про те, що у нас надзвичайно слабкий кадровий ресурс, щоб виконувати ті завдання, які ставляться перед міністерством», — зазначив Карандєєв.

Кадровий голод, за його словами, існує «ледь не по всіх напрямах» роботи міністерства, «а деякі (напрями) навіть потребують фактично мало не з нуля, оскільки там по деяких із них взагалі немає жодного працівника».

За словами Карандєєва, він готовий забезпечити роботу міністерства разом із державним секретарем. А також додав:

«Так, я буду звертатися до спільноти, до державних службовців, які працюють в інших установах, до тих, хто має бажання, близький до культури, прийняти такі рішення і запропонувати свої кандидатури для роботи в міністерстві».

За словами в. о. міністра культури та інформаційної політики, перед ним зараз стоїть низка завдань. Йдеться про підготовку до Дня Незалежності України, демонтаж радянської символіки та встановлення герба України на монументі «Батьківщині-матері». У Мінкульті планують завершити роботи до Дня Незалежності України.

Серед нагальних питань особисто очільника та всього міністерства - розміщення меморіального військового кладовища, працювати над яким треба разом зі спільнотою ветеранів.

Ще один напрям — робота з музеями.

Нагадаємо, 28 липня 2023 року Кабінет Міністрів тимчасово поклав виконання обов’язків міністра культури та інформаційної політики України на Ростислава Карандєєва

Верховна Рада України на засіданні 27 липня 2023 року відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

20 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5951
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду