Новою головою Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

Новою головою Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

6 Березня 2024
765
6 Березня 2024
15:35

Новою головою Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

765
Наталія Кривда — філософиня, головна експертка групи «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ. Спеціалізується на темах історії культури та міфології, проблемах ідентичності та культурної пам'яті.
Новою головою Українського культурного фонду стала Наталія Кривда
Новою головою Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

Новою очільницею Українського культурного фонду стала Наталія Кривда. Про це оголосив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час круглого столу в «Укрінформі».

«Пані Наталія Кривда відсьогодні є головою Українського культурного фонду. Вона не просто є керівником Наглядової ради, модератором процесів, які будуть проходити всередині УКФ, але й представлятиме УКФ, визначатиме політику Фонду відповідно до законодавства і відповідатиме перед суспільством за ті демократичні та прозорі процеси, які, я впевнений, під її керівництвом матимуть місце в системі роботи УКФ», — сказав т. в. о. міністра.

За його словами, Кривда має безмежно високий рівень довіри в громадському середовищі, що є дуже важливим. Карандєєв заявив, що вона зарекомендувала себе як людина професійна, доброчесна та уважна до всіх течій та проявів в українському культурному середовищі. «Не тільки як організаторка та модераторка безлічі публічних форумів, але й як людина, яка генерувала низку важливих ідей щодо розвитку українського культурного середовища», — сказав Карандєєв.

Наталія Кривда — докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Спеціалізується на темах історії культури, історії міфології, проблемах ідентичності та культурної пам'яті.

З 2014 року — волонтерка, головна експертка групи «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ. З 2018 року — експертка Українського культурного фонду, оцінює проєкти в різних програмах та секторах Фонду.

Нагадаємо, раніше наглядова рада Українського культурного фонду обрала трьох кандидаток на посаду голови УКФ. Крім Наталії Кривди, на посаду претендували також культурна менеджерка, програмна директорка освітньої організації «Культурний проєкт», колишня голова Держмистецтв та ексзаступниця міністра культури Галина Григоренко і колишня народна депутатка, ексзаступниця міністра культури й координаторка проєктів USAID у Львові Ірина Подоляк.

Згідно з процедурою, ці три кандидатури подали на розгляд Міністерства культури. Затвердити голову УКФ мав т. в. о. міністра Ростислав Карандєєв.

Нещодавно, 8 лютого 2024 року, Міністерство культури та інформаційної політики затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду.

Перед тим, 11 січня, діячі культури опублікували відкритий лист до Володимира Зеленського і Міністерства культури із закликом взяти відповідальність за формування нового складу наглядової ради УКФ. 7 січня керівник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко та редакторка відділу культури LB.ua Ксенія Білаш заявили, що, за їхніми даними, існує ймовірність, що обрання нових членів наглядової ради УКФ від закладів культури та громадських об’єднань матиме «маніпулятивний характер». 

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Читайте також:

Фото:  «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Читайте також
26.02.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 072
12.01.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду