Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва

Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва

28 Липня 2023
3620
28 Липня 2023
17:34

Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва

3620
Карандєєв працює в структурі Мінкульту з 2014 року. З 2020 року був першим заступником міністра, а до того коротко — радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.
Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва
Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва

Кабінет Міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва. Це рішення уряд ухвалив 28 липня, повідомив у телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

До призначення із липня 2020 року Карандєєв працював на посаді першого заступника міністра культури. 

У 2014 році він був радником тодішнього міністра культури України Євгена Нищука, у період 2015–2016 рр. — заступником міністра культури України В’ячеслава Кириленка. У 2016–2020 рр. — заступником міністра культури України та керівником апарату при міністрах Євгенові Нищуку та Михайлові Кулиняку. 

У лютому — липні 2020 року був радником керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Карандєєв народився 22 червня 1972 року в Києві. Закінчив у 1993 році Київський університет імені Шевченка за спеціальністю фізика, а у 2002-му — правознавство, згодом докторантуру в галузі економіки у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП), а у 2019-му закінчив магістратуру в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв а фахом менеджмент соціокультурної діяльності.

Працював також головним спеціалістом інформаційно-аналітичного відділу та керівником пресслужби Київської міської державної адміністрації при Олександрові Омельченку. У 1998-му став заступником голови Харківської, а з 2001-го — Дніпровської райдержадміністрації Києва. Був депутатом II, III та IV скликань Київради.

У 2001 році очолив політичну партію «Молода Україна», а через рік безуспішно балотувався до Верховної Ради у складі блоку політичних партій «Єдність» разом з Олександром Омельченком.

Нагадаємо, 27 липня 2023 року Верховна Рада України відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Хоча напередодні, 26 липня, комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні більшістю голосів не підтримав відставку Ткаченка з посади міністра.

20 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики. Він наголосив, що під час війни «максимум державних ресурсів має йти на оборону»,  а кожен проєкт, зокрема й у сфері культури, «який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів».

Після цього Ткаченко повідомив у соцмережах, що сам подав прем’єр-міністру заяву про відставку. Хоча ще вдень 20 липня в інтерв’ю «Радіо Свобода» казав, що не має наміру йти з посади. 

Читайте також:

Фото: МКІП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду