Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант

Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант

27 Жовтня 2023
1102
27 Жовтня 2023
13:50

Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант

1102
Всеукраїнський радіодиктант традиційно приурочений до Дня української писемності та мови.
Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант
Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв та Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності та мови. Це повідомляє агентство Укрінформ.

«Диктант написав. Дуже старався, щоб було без помилок, проте відчував, що є складнощі у пунктуації, це закладено було автором», — сказав в. о. міністра Карандєєв. За його словами, він згадав шкільні роки.

Ростислав Карандєєв

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів, що цьогорічний диктант «був фантастичний, і за стилістикою, і за пунктуацією, і за сенсом… Звичайно, мені не вистачало моїх миколаївських степових образів, згадок про Південний Буг, про наш степовий край, Чорне море». Він додав, що його родина, мати в Миколаєві також сьогодні долучились до написання диктанту.

Тарас Кремінь

Як повідомляє кореспондент агентства, до написання радіодиктанту єдності у стінах Таврійського університету також долучились очільники багатьох обласних та міських військових адміністрацій, ректори та викладачі українських університетів, студенти.

Цьогорічний текст радіодиктанту «Дороги України» написала лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав радіодиктант актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

27 жовтня — День української писемності та мови.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1102
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду