Телеканал «Дім» став доступним на міжнародному OTT-сервісі Kartina.TV

Телеканал «Дім» став доступним на міжнародному OTT-сервісі Kartina.TV

29 Лютого 2024
782
29 Лютого 2024
18:01

Телеканал «Дім» став доступним на міжнародному OTT-сервісі Kartina.TV

782
Також Kartina.TV транслює канал українського іномовлення «FreeДом», який орієнтований на російськомовних глядачів за межами України.
Телеканал «Дім» став доступним на міжнародному OTT-сервісі Kartina.TV
Телеканал «Дім» став доступним на міжнародному OTT-сервісі Kartina.TV

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» уклало договір на ретрансляцію контенту телеканалу «Дім» з одним з найбільших міжнародних OTT-сервісів Kartina.TV. Про це «МПІУ» повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

«Однією з переваг платформи є інноваційна технологія DASH/HEVC, яка гарантує стабільний перегляд без "зависання" зображення та звуку, дає можливість поставити прямий ефір на паузу або перемотати назад до потрібного моменту, а також подивитися повтор програми у будь-який зручний час», — йдеться у пресрелізі.

Трансляція каналу «Дім» доступна абонентам Kartina.TV на різних пристроях, таких як Smart TV (LG, Samsung, Android TV, Apple TV), телевізійних та ігрових приставках (Kartina X, Amazon Fire TV, Roku, XIAOMI MI BOX S), через додаток або у браузері на ноутбуках (macOS та Windows), через додаток на смартфонах і планшетах (Android та iOS). Новим абонентам сервісу пропонують 15 днів безкоштовного перегляду.

Kartina.TV також транслює канал українського іномовлення «FreeДом», який орієнтований на російськомовних глядачів за межами України.

На своєму сайті Kartina.TV  позиціонується як приватна німецька компанія з офісом у Вісбадені (Німеччина). Раніше компанія належала Придністровському холдингу «Шериф». У 2019-2020 роках платформу звинувачували у незаконній трансляції каналів і планували заблокувати, наприклад,  у Латвії. Однак  платформа почала укладати угоди з мовниками. І українські канали та контент присутні на платформі з 2019 року. Наприклад, тоді на сервісі з’явились канали «Медіа Групи Україна», а у 2020 році  -  стрічки Film.ua Group

1 березня  2022 року після початку повномасштабного нападу Росії на Україну у своєму зверненні щодо війни компанія розмістила заяву, де сказала, що на вимогу регуляторів Латвії, Литви та Естонії, а також на прохання української сторони вони відключили RTVi, РБК, Беларусь 24, RT, Россия 1 HD, Россия 24, ТВЦ HD, TVCI. Однак при цьому компанія повністю не відмовилась від показу російських каналів. 2 березня 2022 року керівник Kartina.TV Андрій Райх написав, що не братиме на себе «цензурних» функцій, однак дотримуватиметься законів і вимикатиме канали, які втратили право легального мовлення. Зараз на платформі присутні російські канали (окрім згаданих вище). Також на Kartina.TV транслюються українські канали. Серед них: «Суспільне. Перший», «Інтер», «1+1», 5 канал «Прямий», FreeДом, Film.ua Drama тощо.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», телеканал «Дім» став доступним для абонентів Gonet.TV в усіх країнах ЄС, Ісландії та Норвегії.

Канал «FreeДом» відповів на дослідження ІМІ про неефективне «внутрішнє іномовлення» України. Як заявили у «МПІУ», матеріал ІМІ містив низку неточностей та маніпуляцій, а його головна теза — що державне іномовлення працює на внутрішню авдиторію — не відповідає дійсності.

У грудні минулого року державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» отримало кілька анонімних телефонних дзвінків з погрозами вибухів на його території, а також у готелях та закладах освіти Києва. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Читайте також
27.07.2023 13:12
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 281
20.07.2023 14:59
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 304
06.07.2023 15:40
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 182
23.06.2023 16:12
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 492
20.05.2022 14:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду