«Ісландія» змінила супутникове мовлення на ОТТ

«Ісландія» змінила супутникове мовлення на ОТТ

6 Липня 2023
1181
6 Липня 2023
15:40

«Ісландія» змінила супутникове мовлення на ОТТ

1181
Регулятор вніс зміни до реєстру.
«Ісландія» змінила супутникове мовлення на ОТТ
«Ісландія» змінила супутникове мовлення на ОТТ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла зміни до Реєстру у сфері медіа щодо ТОВ «Ісландія» через те, що канал вирішив змінити технологію мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 6 липня.

Раніше ті, хто хотів почати мовлення та ввійти до мереж провайдерів, мали отримати ліцензію. Найчастіше це була супутникова ліцензія, але дехто отримував ліцензію на кабельне мовлення за технологією OTT. Тепер закон «Про медіа» дає можливість каналам, які мовлять без використання радіочастотного спектра, зареєструватись як суб’єкт у сфері медіа та обрати технологію.

«Ісландія» — інформаційно-пізнавальний канал, який належить політтехнологу Володимиру Петрову. Супутникове мовлення канал почав у 2020 році.

Нагадаємо, як уже писав «Детектор медіа», реєстрація дає мовникам змогу суттєво зекономити. Адже вони сплачують реєстраційний збір — 2650 гривень. Для порівняння: зараз, за словами Андрія Соломахи, заступника директора провайдера «Omega TV», ліцензійний збір за ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ коштує 365–480 тисяч гривень (вартість залежить від встановлених знижок).  Також нижчими будуть і витрати на трансляцію. Мовлення на супутнику для каналу зараз коштує 200–300 тисяч гривень на місяць, а мовлення в Т2 в мультиплексі «Зеонбуду» ще більше — 1–1,4 мільйона гривень на місяць. Тоді як доставлення телевізійного сигналу наземним способом за допомогою IP значно дешевше.

Директор із розвитку бізнесу «Космонова Бродкаст» Максим Кравчук у коментарі «Детектору медіа» розказав, що вона може коштувати у 10–20 разів менше, ніж у  супутникових операторів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1181
Читайте також
27.07.2023 13:12
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 281
20.07.2023 14:59
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду