Канал Кропачова вийшов на Kartina.TV

Канал Кропачова вийшов на Kartina.TV

4 Квітня 2023
1654
4 Квітня 2023
15:21

Канал Кропачова вийшов на Kartina.TV

1654
Канал веде перемовини про присутність на інших міжнародних платформах.
Канал Кропачова вийшов на Kartina.TV
Канал Кропачова вийшов на Kartina.TV

Телеканал Ukraine World News з’явився на  міжнародному ОТТ-сервісі Kartina.TV. Про це у фейсбуці написав медіаексперт Олександр Глущенко. Цю інформацію у коментарі «Детектору медіа» підтвердив технічний директор каналу Дмитро Скідан.

«Kartina.TV отримала від нас згоду на ретрансляцію нашого телеканалу на своїй платформі. І так, канал зараз в процесі налагодження широкої дистрибуції на інших міжнародних платформах, десь уже присутній у режимі технічного мовлення,  десь уже йдуть перемовини та договірні процеси. На якій стадії — не можу сказати швидко, але робота точно  йде», — сказав Дмитро.

Нагадаємо, перед запуском каналу в інтерв’ю «Детектору медіа» він говорив про наміри увійти до провайдерів європейських країн. Він додав, що планує заходити «на всі платформи, які запропонують розумні умови».

У своєму дописі Олександр Глущенко поставив питання про те, чи «не доїдає канал UWN депозит 112/NewsOne/ZIK у Kartina.TV». Однак Дмитро Скідан заперечив це: «Коментувати припущення  Олександра не дуже хочеться, бо, як на мене, це нісенітниця по типу припущення, що ми будувалися з обладнання холдингу Медведчука. Ну це ж дурня, ми ж дорослі люді та розуміємо, що немає навіть уявної можливості для такого припущення». Раніше Дмитро Скідан казав, що жодної техніки з каналів Медведчука на Ukraine World News немає.

Нагадаємо, Віталій Кропачов ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс». У цьому ж році Кропачов разом із Носиковим намагався (безуспішно) реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським.

У липні український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією «Корона санрайс», яка має цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що досі належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову.

12 січня «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News. Старт запланований орієнтовно на 22 січня 2023 року.

У нового каналу вже з'явився сайт Ukraine World News, також він присутній в соцмережах.

Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News буде Ольга Гіржева, яка з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером.

Крім того, як довідався «Детектор медіа», на новому каналі Ukraine World News працюватимуть, серед інших, Богдан Бенюк, Валерій Жидков і Петро Мага — ведучий телеканалу «112» до та після санкцій РНБО. 

Медіаменеджер та інвестор «Радіо П’ятниця» Денис Козлітін в інтерв’ю «Детектору медіа» розкрив подробиці запуску Ukrainе World News, угод про продаж ліцензії 4 каналу, «Ера продакшн», а також поділився планами про розвиток своїх радіостанцій і запуск футбольного сайту.

А 16 січня Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП «уважно слідкує» за створенням нового інформаційного каналу Ukraine World News. Після цього Ukraine World News вирішив перенести дату старту та вийти в ефір після переоформлення ліцензії та логотипу. 

Ілюстрація взята з допису Олександра Глущенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1654
Читайте також
26.06.2023 17:07
Юлія Лавришин
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 533
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду