Захисник Маріуполя: російська пропаганда впливає на цивільних, а на військових — не діє

Захисник Маріуполя: російська пропаганда впливає на цивільних, а на військових — не діє

21 Лютого 2024
1477
21 Лютого 2024
23:43

Захисник Маріуполя: російська пропаганда впливає на цивільних, а на військових — не діє

1477
Однією з найбільш промовистих кремлівських ІПСО український військовий Ілля Ільяшенко вважає твердження росіян про нібито збитий Силами оборони літак Іл-76, на борту якого начебто перебували українські військовополонені. Ця ІПСО, на його думку, мала похитнути психологічний стан українців.
Захисник Маріуполя: російська пропаганда впливає на цивільних, а на військових — не діє
Захисник Маріуполя: російська пропаганда впливає на цивільних, а на військових — не діє

На українських військових російська пропаганда не діє. Натомість, під її вплив потрапляють цивільні українці, адже головне завдання ворога — дестабілізувати наше суспільство. Таку думку в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» висловив Ілля Ільяшенко з позивним «Смурф», захисник Маріуполя та «Азовсталі», військовослужбовець 23-го загону морської охорони Держприкордонслужби. 

Українського захисника цитує «Укрінформ». 

«На військових пропаганда не впливає. Тут більше йде дестабілізація серед цивільних. Військові більше турбуються за своє життя, своїх побратимів і позицію, яку вони утримують, ніж за якийсь вкид від “рашки”», — сказав Ілля Ільяшенко. 

На його думку, кремлівська пропаганда більше націлена на цивільне населення — з метою дестабілізації ситуації всередині України. 

«Вони працюють, щоби дестабілізувати нас. Росія робить в основному тільки вкиди. Нічого мегарозумного там немає. І працюють вони лише для того, щоби дестабілізувати нас», — переконаний український військовий. 

Однією з найбільш промовистих кремлівських ІПСО він вважає твердження росіян про нібито збитий Силами оборони літак Іл-76, на борту якого начебто перебували українські військовополонені. Ця ІПСО, на його думку, мала похитнути психологічний стан українців. 

«Впав літак у день обміну — чому б не сказати, що там були українські військовополонені, щоб дестабілізувати (ситуацію в Україні. — Ред.). Літак — це був нереальний вкид. І я побачив дестабілізацію — серед родичів військовополонених, і як їм важко від цього», — зазначив Ілля Ільяшенко. 

Як повідомляє «Укрінформ», Ілля Ільяшенко з перших днів повномасштабного вторгнення РФ захищав Україну у складі свого підрозділу, був серед захисників заводу «Азовсталь», майже рік провів у російському полоні. Зараз він проходить реабілітацію й активно допомагає проводити збори коштів для побратимів. 

Нагадаємо, 12 грудня 2023 року на «Укрінформ ТБ» стартував новий проєкт «Станція Краматорськ». Його Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» підготувало спільно з Центром протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Проєкт «Станція Краматорськ» — це серія інтерв’ю з українськими військовими. Головна його мета — через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також викрити основні російські фейки та ІПСО, які стосуються української армії та російсько-української війни. Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови — документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення. 

На світлині — Костянтин і Влада Ліберови та Ілля Ільяшенко.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду