Командири захисників «Азовсталі» повернулися з Туреччини додому (ВІДЕО)

Командири захисників «Азовсталі» повернулися з Туреччини додому (ВІДЕО)

8 Липня 2023
2663

Командири захисників «Азовсталі» повернулися з Туреччини додому (ВІДЕО)

2663
Після звільнення з російського полону у вересні минулого року п'ятьох командирів, за домовленостями з Росією, мали утримувати в Туреччині до кінця війни.
Командири захисників «Азовсталі» повернулися з Туреччини додому (ВІДЕО)
Командири захисників «Азовсталі» повернулися з Туреччини додому (ВІДЕО)

П'ятеро командирів з «Азовсталі», яких у вересні минулого року інтернували після обміну до Туреччини, повернулися додому. Про це заявив президент Володимир Зеленський. 

«Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією. Були звільнені 215 українців-військових, серед них 108 бійців «Азову». 

Зокрема, в той день з полону звільнили Героя України Дениса Прокопенка («Редіса») — командира Окремого загону спеціального призначення «Азов», Євгенія Бову — командира Першого окремого батальйону морської піхоти, Лева Пашка — командира роти «Азову».

Крім того, звільнено Сергія Волинського («Волину») — в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослава Паламаря — заступника командира полку «Азов» по роботі з особовим складом, Дениса Шлегу — командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького, Олега Хоменка — командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною «Азовсталі», а також Дмитра Козацького — старшого солдата, фото та відео якого з «Азовсталі» облетіли весь світ.

Раніше повідомляли про те, що п'ятеро звільнених з полону командирів перебуватимуть у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана до кінця війни.

Фото: Володимир Зеленський / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2663
Читайте також
20.06.2022 14:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду