«Укрінформ» у листопаді: сайт — у ТОП-10 найпопулярніших новинних ресурсів, у соцмережах охоплення зросло до 36,6 млн

«Укрінформ» у листопаді: сайт — у ТОП-10 найпопулярніших новинних ресурсів, у соцмережах охоплення зросло до 36,6 млн

13 Грудня 2023
880

«Укрінформ» у листопаді: сайт — у ТОП-10 найпопулярніших новинних ресурсів, у соцмережах охоплення зросло до 36,6 млн

880
У листопаді 2023 року показники користувачів на сайті «Укрінформу» сягнули понад 1,6 млн. На YouTube-каналі UkrinformTV переглядів відео на YouTube-каналі за листопад – 16,4 млн. Це у середньому понад півмільйона переглядів щодоби.
«Укрінформ» у листопаді: сайт — у ТОП-10 найпопулярніших новинних ресурсів, у соцмережах охоплення зросло до 36,6 млн
«Укрінформ» у листопаді: сайт — у ТОП-10 найпопулярніших новинних ресурсів, у соцмережах охоплення зросло до 36,6 млн

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» продовжує цілодобово інформувати аудиторію про події в світі та Україні.  

У листопаді на веб-сайті «Укрінформа» опублікували 7 402 новини, 43 інтерв’ю, 167 статей, 46 блогів, 388 фоторепортажів та 7 346 фотографій. 

За результатами дослідження «Українські медіа, ставлення та довіра у 2023 року», що провів та оприлюднив InMind на замовлення Internews, відвідуваність сайту «Укрінформ» зросла у понад шість разів, порівняно з 2022 роком. Загалом, у листопаді 2023 року показники користувачів на сайті «Укрінформу» сягнули понад 1,6 млн. 

Опитування USAID-Internews щодо споживання медіа виявило, що «Укрінформ» увійшов у ТОП-10 загальнонаціональних новинних сайтів, які найчастіше відвідують громадяни України у 2023 році.  

Загальні показники щодо охоплення аудиторії на діджитал-платформах «Укрінформу» у листопаді перевищили 36,61 млн осіб. Зокрема, найбільша кількість на платформі Х (Twitter) - 18,3 млн, Telegram - 16,2 млн, Facebook - 2,1 млн. Загальна кількість підписників за листопад зросла - до понад 513 тисяч. 

На YouTube-каналі UkrinformTV переглядів відео на YouTube-каналі за листопад – 16,4 млн. Це у середньому – близько 540 тисяч щодоби. У листопаді на UkrinformTV підписалися понад 14 тисяч. Тож загальна кількість, станом на 1 грудня 2023 року – 812 тис підписників. 

У ТОП-5 відеоматеріалів за кількістю переглядів:

Головна редакція оперативної інформації випустила у листопаді 1 382 новинних інформацій. З них, ексклюзивних, наданих спеціально для «Укрінформа», - 41. 

Зарубіжна редакція, яка має 12 корпунктів за кордоном, випустила у листопаді 2 231 інформацію, 101 ексклюзивну новину та 12 фактчекінгових публікацій. 

Редакція регіональних новин має власкорів майже в усіх областях України. У листопаді редакція випустила 1 962 новин. З них 110 цитувалися у 459 українських ЗМІ.  

Протягом листопада головна редакція «Укрінформу» - «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» - продовжила інформувати українську та закордонну аудиторії про події російсько-української війни та системно протидіяти російській дезінформації. Зокрема, у листопаді було проаналізовано вкиди про «дефіцит ліків» від фейкового МОЗ, про «рецепти від Мінагрополітики» та про бої за Авдіївку.

Команда Центру презентувала у листопаді дослідження «Геноцидна риторика російського режиму». Дослідження учергове свідчить, що інформаційна кампанія у Росії демонструє елементи геноцидної риторики, яка створюється та поширюється на замовлення і під контролем уряду Росії. Це - публічні заклики до вбивства людей, їхнього незаконного переміщення, вивезення та нанесення фізичних і психічних ушкоджень.

Також Центр організував для представників комунікаційних підрозділів МВС України тренінг «Дезінформація та пропаганда: виявлення та способи реагування».

У пресцентрі «Укрінформу» у листопаді провели 94 заходи (пресконференції, брифінги, круглі столи тощо).

Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв: «Для українських медіа сьогодні найголовнішим є доносити реальну інформацію про російсько-українську війну, протидіяти дезінформації. У гібридному протистоянні ворогу “Укрінформ” доводить ефективність: мільйони читачів оперативно отримують новини про ситуацію в нашій країні. Важливо, що Укрінформ висвітлює війну для читачів за кордоном, а матеріали цитують у провідних європейських виданнях. Зараз агентство працює над осучасненням та модернізацією, посилює вектор телебачення. Саме він стане новою ланкою у розвитку “Укрінформу” та зміцнить позиції України на інформаційному фронті».

Генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука: «“Укрінформ”, як єдине національне інформагентство, продовжує розв’язувати надважливі нині завдання - інформування українців та світову спільноту. Завдяки найбільшій мережі регіональних і закордонних корпунктів ми оперативно доносимо правдиву інформацію до своїх читачів. Їх стає усе більше на всіх платформах агентства. Серед основних завдань ми бачимо активний розвиток соціальних мереж, а також YouTube-каналу UkrinformTV, зокрема, створення нових відеопродуктів за участі знакових для країни осіб. Це те, у чому є найбільший попит серед наших користувачів».

Дані, наведені в матеріалі, станом на 30.11.2023. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Читайте також
19.01.2024 14:19
Роман Мельник
«Детектор медіа»
735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду