«Азов»: Висвітлення російських тортур у медіа не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених

«Азов»: Висвітлення російських тортур у медіа не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених

6 Жовтня 2022
1769
6 Жовтня 2022
12:48

«Азов»: Висвітлення російських тортур у медіа не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених

1769
Звільнені з полону «азовці» попросили не «висмикувати» бійців із реабілітації заради сюжетів у ЗМІ.
«Азов»: Висвітлення російських тортур у медіа не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених
«Азов»: Висвітлення російських тортур у медіа не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених

Висвітлення у медіа того, як росіяни катували полонених українських військових, не змінює ставлення окупантів, але тисне на сім'ї полонених. Про це під час пресконференції, яку транслювало НВ, сказав Богдан «Тавр» Кротевич, начальник штабу полку «Азов».

«Усі вважають, що якщо це робити медійно – буде тиск на Росію і вона змінить. Вийшовши з полону, можу сказати, що Росія не керується цією думкою. Зараз з нами усіма працює Офіс генерального прокурора, представники місії ООН, СБУ, Головного управління розвідки. Вони всі збирають наші свідчення. Вони все це передають в усі державні органи, лідерам держав, ООН, Європарламент, США і так далі. Просто це не висвітлюється, щоб бійці, які знаходяться в полоні, від цього не постраждали.

Коли ви задаєте бійцю питання стосовно тортур, не забувайте, що у більш ніж 2500 оборонців Маріуполя є ще більше тисяч родичів. І коли вони чують, що відбувається там, на них це великий тиск. Коли ми знаходились у полоні, я не розумів, як це важко, коли твоя рідна людина в полоні. Зараз я це розумію, коли в полоні 2,5 тисячі наших "братів та сестер". Прошу поставитись до цього питання дуже серйозно», – сказав він.

Ілля «Гендальф» Самойленко, т.в.о заступника командира полку «Азов» по роботі з особовим складом, попросив не «висмикувати» бійців з реабілітації заради сюжетів у ЗМІ.

«Ми сьогодні бачимо великий інформаційний запит до нас, військових, які вийшли з полону, з боку медіа, ЗМІ, блогерів. Нам усім потрібен час, щоб обробити ці запити. І є багато сенситивних питань, які стосуються як бойових дій у Маріуполі, так і полону і деталей повернення. Не всіх з тих, хто повернувся, зараз готові до спілкування на чутливі теми. Я думаю, ви розумієте, з яких причин: це і болючі переживання, і власні травми, і багато іншого. Я прошу ставитись до того з розумінням.

Підвищена увага з боку медіа для людей, які ніколи з цим не стикалися, також є тиском. Бійці, які проходять реабілітацією, у них перший пріоритет – спілкування з рідними та близькими, а потім – ЗМІ та медіа. Реабілітація – досить тривалий процес, у кожного він індивідуальний, це процес, який має бути доведений до кінця.

Висмикувати людину з цього процесу, щоб зробити сюжет, піддавати його тиску – це не є правильно. Ми з розумінням і подякою ставимося до підвищеного інтересу з боку ЗМІ, ми вдячні за цю підтримку, без неї результат був би зовсім інший. Ми обов’язково всі ці запити обробимо і відповімо на питання, які у вас є. Ми розповімо всю правду, але у висвітленні цих речей немає нагальної потреби, це може трішки почекати», – зазначив він.

Нагадаємо, Україна задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1769
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
560 дн. тому
Доглянуте хутро на обличчях. Здорові та гладкі личка. Страждали як Сенцов з бабою Юлею. Зараз вони самі і їх сім'ї будуть на всьому пільгово-безкоштовному. Суспільство буде в неоплатному боргу у цих побэдобэсыв - тобто кріпацтво на багато поколінь. Ще пропаганда Zе-руандаістів навчила брехні, щоб нарешті втягнути світ в свої православні розбірки зла зі злом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду