Фотографи Ліберови вестимуть на «Укрінформ ТБ» проєкт «Станція Краматорськ»

Фотографи Ліберови вестимуть на «Укрінформ ТБ» проєкт «Станція Краматорськ»

12 Грудня 2023
1363
12 Грудня 2023
22:30

Фотографи Ліберови вестимуть на «Укрінформ ТБ» проєкт «Станція Краматорськ»

1363
Щовівторка виходитимуть інтервʼю з військовими «про війну та фейки, про сучасне та майбутнє».
Фотографи Ліберови вестимуть на «Укрінформ ТБ» проєкт «Станція Краматорськ»
Фотографи Ліберови вестимуть на «Укрінформ ТБ» проєкт «Станція Краматорськ»

12 грудня на «Укрінформ ТБ» стартує новий проєкт «Станція Краматорськ». Його Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» підготувало спільно з Центром протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Укрінформу. «Ведучі — зіркові фотографи-документалісти Костя та Влада Ліберови. Щотижня у вівторок о 18:00 дивіться на Ukrinform TV інтервʼю з військовими про війну та фейки, про сучасне та майбутнє і, головне, про правду, не завжди зручну, але ту, що саме зараз так необхідна суспільству», — йдеться в дописі.

У першому випуску проєкту відбудеться розмова з воїном «Азова» Ростиславом Низицьким з позивним «Поляк», який був на війні з першого її дня, а зараз навчає новобранців.

ОНОВЛЕНО 12 жовтня.

«Детектор медіа» отримав коментарі співробітників Укрінформу та Центру протидії дезінформації, які детальніше розповіли про проєкт і про те, як виникла ідея його створення. 

«Війну розпочали російські пропагандисти за багато років до повномасштабного вторгнення. Це продовжується і вони можуть в цьому перемогти, якщо не будемо їй активно протистояти. Фейки та дезінформація лишаються надпотужною зброєю у цій війні. Вона живиться російською брехнею», — зазначив генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука. Він вважає, що сьогодні одним з головних завдань журналістики є розвінчування російських ІПСО: «Маємо робити максимально, щоби розказувати світу правду про війну. Також маємо зробити все, щоби наступні покоління українців ніколи не забули про ці жорстокі події, вбивства та геноцид». 

Заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ та автор ідеї Андрій Коваленко наголошує, що метою росіян є знищення України фізично, історично та інформаційно. «Для цього вони проводять серію дезінформаційних кампаній, направлених на армію та суспільство. Їм потрібен розкол. Ми будемо боротися з цим правдою, і це робитимуть люди з довірою суспільства, з власною аудиторією, репутацією». Коваленко додає, що відомі військові, які приїжджають з фронту і йдуть на інтерв’ю до Костянтина та Влади Ліберових, довіряють їм, тож готові говорити правду. «Бо тільки правдою, а не теоріями можливо розбити вплив пропаганди на суспільство», — підсумовує заступник керівника ЦПД. 

Продюсерка «Станції Краматорськ» Галина Стасєва розповіла, що назва проєкту народилися з ідеї про те, що Краматорськ — це місто, через яке «ти або їдеш на фронт, або повертаєшся додому. Це умовне “вікно” між війною та миром». Вона також повідомила, що вибір ведучих програми був невипадковим: «Ліберови фіксують події війни в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення. Передають правду про війну через фотографію, показують світу жорстоку реальність, у якій живуть українці. Вони  постійно бувають на фронті. Тому можуть розмовляти з військовими однією мовою». 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком».

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1363
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду