«Духовний Фронт України»: лобіст УПЦ МП Роберт Амстердам прибув до Києва

«Духовний Фронт України»: лобіст УПЦ МП Роберт Амстердам прибув до Києва

21 Лютого 2024
1676
21 Лютого 2024
14:17

«Духовний Фронт України»: лобіст УПЦ МП Роберт Амстердам прибув до Києва

1676
За даними джерел видання, яке опублікувало цю новину, Амстердам планує зустрітися з деякими нардепами та медійниками.
«Духовний Фронт України»: лобіст УПЦ МП Роберт Амстердам прибув до Києва
«Духовний Фронт України»: лобіст УПЦ МП Роберт Амстердам прибув до Києва

У вівторок, 20 лютого, до Києва прибув Роберт Амстердам, лобіст Української православної церкви Московського патріархату, адвокат колишнього народного депутата Вадима Новинського. Про це повідомили на сайті «Духовний Фронт України», посилаючись на власні джерела.

За даними сайту, Амстердам перетнув українсько-польський кордон близько 5-ї ранку 20 лютого і потягом прибув до Києва. Відразу після прибуття його повезли на зустріч з очільником УПЦ МП митрополитом Онуфрієм (Березовським) до резиденції у Феофанії.

Джерело фото: сайт «Духовний Фронт України»

«Можна не сумніватися, що говорили вони про “гонєнія” — Онуфрій передав Амстердаму матеріали, зібрані у наказовому порядку по єпархіях УПЦ МП. Цілком очікувано, що Амстердам та УПЦ МП у найближчому майбутньому використають цю інформацію для провокативної медійної кампанії», — зазначають у «Духовному Фронті України».

Видання також повідомило, що сьогодні мала відбутися зустріч Амстердама з «українськими медійниками», пул яких ретельно добирали, щоб нібито унеможливити озвучування питань, які були б незручними для американського юриста.

Крім цього, під час перебування Амстердама в українській столиці, яке триватиме щонайменше до 23 лютого, запланована його зустріч із групою народних депутатів України, зокрема Артемом Дмитруком. Він відомий тим, що виступає проти ухвалення закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою, та вносить застави за кліриків УПЦ МП, які перебувають під слідством.

«На зустрічі із народними депутатами Амстердам планує презентувати якийсь “юридичний аналіз” проєкту закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою, щоб домогтися відкладення розгляду цього документа Верховною Радою», — йдеться у публікації.

У жовтні минулого року Роберт Амстердам дав інтерв’ю колишньому ведучому американського каналу Fox News Такеру Карлсону. В інтерв’ю йшлося про те, що в Україні начебто переслідують християн, забороняють церкви, а священиків кидають за ґрати.

«Духовний Фронт України» звертає увагу на те, що через кілька днів після візиту Такера Карлсона до Москви, де він записав інтерв’ю із президентом РФ Володимиром Путіним, стало відомо, що Роберт Амстердам збирається з візитом до Києва, «щоб застерегти представників уряду і парламенту (України) від помилок і не дати їм шансу» організувати друге читання законопроєкту № 8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою.

Як припускають у виданні, дії Карлсона і Амстердама можна розглядати як елементи російської кампанії з дискредитації України, а також як втручання в цьогорічні президентські вибори в США.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», у листопаді минулого року у Верховній Раді збирали підписи під зверненням до спікера Руслана Стефанчука щодо необхідності відправити затверджений у першому читанні законопроєкт «про заборону УПЦ МП» до Венеційської комісії, щоб зірвати його подальше просування.

9 грудня парламентський комітет підтримав законопроєкт щодо заборони в Україні УПЦ МП. У пояснювальній записці до документа зазначають, що дії російської церкви «мають не релігійний, а політичний характер».

За даними КМІС, 54% українців підтримують повну заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату. Ще майже чверть українців думають, що держава має наглядати та контролювати діяльність УПМ МП, але не забороняти її.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1676
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду