«Союз православних журналістів» заявив, що до нього з обшуками прийшла СБУ

«Союз православних журналістів» заявив, що до нього з обшуками прийшла СБУ

12 Березня 2024
1463
12 Березня 2024
13:42

«Союз православних журналістів» заявив, що до нього з обшуками прийшла СБУ

1463
Медіа, посилаючись на джерела серед правоохоронців, повідомляють, що СБУ проводить обшуки в «агентів РФ, які діяли під прикриттям УПЦ МП».
«Союз православних журналістів» заявив, що до нього з обшуками прийшла СБУ
«Союз православних журналістів» заявив, що до нього з обшуками прийшла СБУ

«Союз православних журналістів» (СПЖ) заявив, що сьогодні, 12 березня, до його співробітників у Києві прийшла з обшуками Служба безпеки України.

Офіційного підтвердження цієї інформації від самої СБУ наразі немає.

При цьому видання Liga.net з посиланням на співрозмовника у правоохоронних органах повідомило зранку, що СБУ проводить обшуки в «агентів РФ, які діяли під прикриттям Української православної церкви Московського патріархату».

За словами співрозмовника Liga.net, «члени агентурної мережі на замовлення російської ФСБ здійснювали інформаційні диверсії в Україні». Один із керівників групи працював священником УПЦ МП. Деталі обіцяють згодом.

Аналогічну інформацію оприлюднили й низка телеграм-каналів.

Відзначимо, фото з обшуків, яке опублікувала Liga.net з посиланням на соцмережі, збігається з фото у повідомленні СПЖ.

(ДОПОВНЕНО) Пополудні 12 березня Служба безпеки України повідомила, що знешкодила в Києві масштабну агентурну мережу ФСБ, яка «під прикриттям» Української православної церкви Московського патріархату намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні, проводила інформаційні диверсії, «розганяючи» прокремлівські наративи.

За даними СБУ, це одна з найбільших мереж ФСБ в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Підготовлений контент поширювали десятками телеграм- та ютуб-каналів, на офіційних сторінках УПЦ МП та в головних ЗМІ РФ.

Як стало відомо «Детектору медіа» з власних джерел у спецслужбі, до викритої агентурної мережі належали представники так званого «Союзу православних журналістів».

ТОВ «Інформаційне агентство Спілка православних журналістів» було зареєстроване восени 2015 року, проте згодом перейменувалося на ТОВ «О.М.С.В.П. Груп».

На своєму сайті та в соцмережах організація публікує новини на навколоцерковні теми. Зокрема, активно підтримує та захищає інтереси УПЦ МП та критикує Православну церкву України, називаючи останню «рейдерами» тощо. При цьому, судячи з останніх дописів, «СПЖ» засуджує підтримку Російською православною церквою (називаючи її «Руською») війни проти України. І водночас активно критикує рух за права ЛГБТ-спільноти та лякає читачів «содомом і гоморрою» в Європі.

На сайті ресурсу немає жодної інформації про власників, керівників та редакцію організації. За даними opendatabot, кінцевим бенефіціаром та директором «О.М.С.В.П. Груп» є Владислав Мельохін. Як пише NV, особа з таким ім'ям та прізвищем фігурує як керівник та учасник ще понад 200 компаній в Україні, які зареєстровані в різних регіонах та працюють в різних сферах діяльності.

Читайте також: 

 

Фото: СПЖ, Liga.net, соцмережі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1463
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
45 дн. тому
Православну секту взагалі треба заборонити. Хоча б прирівняти її до всіх інших громадян у сплати податків та обов'язку йти воювати за юдейців.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду