СТБ покаже серію документальних фільмів до роковин війни та Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

СТБ покаже серію документальних фільмів до роковин війни та Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

19 Лютого 2024
2081
19 Лютого 2024
14:23

СТБ покаже серію документальних фільмів до роковин війни та Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

2081
Також в ефірі каналу в ці дні заплановано прем’єру серіалу «Перевізниця» та показ воєнної драми «Мама».
СТБ покаже серію документальних фільмів до роковин війни та Дня пам’яті Героїв Небесної сотні
СТБ покаже серію документальних фільмів до роковин війни та Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

Канал СТБ повідомив, що до других роковин повномасштабної війни Росії проти України та Дня пам’яті Небесної сотні підготував спеціальне програмування ефіру.

Протягом тижня, з 19 по 25 лютого, в ефірі СТБ відбудеться прем’єра 10-серійної драми «Перевізниця». Крім цього, заплановані покази воєнної драми «Мама» та прем’єра документального фільму про Сили територіальної оборони «Аматори».

Також цього тижня канал покаже документальні стрічки «Зупинити Голіафа», «Чорнобиль 2022» та «Як вижити, коли тебе вбивають».

Документальний фільм «Аматори», прем'єра якого відбудеться у п'ятницю, 23 лютого, о 22:00, розповість про те, як звичайні люди, які не мали військового досвіду, у перші дні повномасштабного російського вторгнення долучилися до національного спротиву в складі Сил територіальної оборони.

Продюсерами «Аматорів» виступили Володимир Бородянський (Об’єднання Українських Продюсерів, ОУП) та Ілона Шнейдер. Під час роботи над стрічкою документалісти зафільмували величезний обсяг матеріалу, який продюсери мають намір передати до Інституту національної пам’яті.

Фільм створили приватним коштом продюсерів та за сприяння командування Сил територіальної оборони. Автор ідеї, сценарист і режисер — Максим Курочкін, Галина Пілютікова — співсценаристка і співрежисерка.

Як раніше писав «Детектор медіа», «Перевізниця» — 10-серійна драма, що розповідає історію українки Лідії. Жінка працювала психологинею, але змінила свою професію під час війни. Вона залишається в країні та стає перевізницею. Кожен епізод — це поїздка, і в кожній є свій пасажир з особистою історією.

У головній ролі — Анастасія Карпенко, яку відзначили у 2022-му премією на фестивалі у Локарно за роль у драмі «Як там Катя?». Співрежисер — Аркадій Непиталюк («Кров'янка», «Припутні», «11 дітей з Моршина», «І будуть люди», «Уроки толерантності» та ін.).

Читайте також:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 20 лютого до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні в Києві пройде медіамарафон «10 років російської агресії. Український шлях до справедливості. Майдан. Крим. Схід. Повномасштабне вторгнення».

Телеканал «Еспресо» запускає спеціальний проєкт до 10-ї річниці розстрілів на Майдані та другої річниці повномасштабного російського вторгнення.

Журналісти запорізької продакшн-студії «Січ-ТВ» створили документальну стрічку до десятої річниці розгону місцевого Майдану міліціонерами й тітушками. 

На фото — кадр із серіалу «Перевізниця» / пресслужба каналу СТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2081
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду