Серіал «Перевізниця» виробництва Starlight Media та Gaumont продали в Японію, Латвію та Словаччину

Серіал «Перевізниця» виробництва Starlight Media та Gaumont продали в Японію, Латвію та Словаччину

15 Лютого 2024
3269
15 Лютого 2024
11:57

Серіал «Перевізниця» виробництва Starlight Media та Gaumont продали в Японію, Латвію та Словаччину

3269
Українська прем’єра серіалу відбудеться 25 лютого на СТБ.
Серіал «Перевізниця» виробництва Starlight Media та Gaumont продали в Японію, Латвію та Словаччину
Серіал «Перевізниця» виробництва Starlight Media та Gaumont продали в Японію, Латвію та Словаччину

Права на серіал «Перевізниця», який компанія Starlight Media створила у партнерстві з кіностудією Gaumont і європейськими мовниками з Франції, Німеччини, Швеції, Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швейцарії, продали в Японію, Латвію та Словаччину. Про це Starlight Media повідомила «Детектор медіа» пресрелізом. 

Український виробник «Перевізниці» також повідомив, що передпрем’єрні покази серіалу пройдуть уже незабаром у Києві та Берліні.

Світова прем’єра відбудеться 19 лютого в рамках Café Kyiv 2024, спеціальної події, присвяченої майбутньому України в Європі. Організатором заходу є Фонд Конрада Аденауера. 

Крім того, до других роковин повномасштабного російського вторгнення серіал «Перевізниця» транслюватимуть одночасно найбільші європейські мовники, зокрема ZDFneo (Німеччина), France Télévisions (Франція), SRF (Швейцарія), SVT (Швеція), DR (Данія), YLE (Фінляндія) та інші.

Українська прем’єра відбудеться 25 лютого в ефірі телеканалу СТБ. 

«Ця війна змінила нас. І нам варто почати чесно говорити про наші травми та проблеми, бо це перший крок до їхнього вирішення. Я сподіваюся, що серіал зможе допомогти українцям у цьому. А для всього світу він стане нагадуванням: те, що ви не чуєте так часто про події в Україні, не означає, що агресія проти нашого народу припинилась. Люди втомилися від новин про війну, і це зрозуміло. Проте Україна все ще потребує підтримки. Ми відчуваємо її з боку міжнародної спільноти, але ця підтримка не така сильна, як раніше. Тому ми вирішили випустити серіал саме зараз, у болючу для нас дату. Ми хочемо, щоб увесь світ пам’ятав, що ми тут, ми боремося. І ми боремося не лише за себе», прокоментував Євген Тунік, шоуранер та автор ідеї «Перевізниці».

«Перевізниця» — 10-серійна драма, що розповідає історію українки Лідії. Жінка працювала психологом, але змінила свою професію під час війни. Вона залишається в країні та стає перевізницею. Кожен епізод — це поїздка, і в кожній є свій пасажир з особистою історією.

У головній ролі — Анастасія Карпенко, яку відзначили у 2022-му премією на фестивалі у Локарно за роль у драмі «Як там Катя?». Співрежисер — Аркадій Непиталюк («Кров'янка», «Припутні», «11 дітей з Моршина», «І будуть люди», «Уроки толерантності» та ін.).

Читайте також: 

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», у березні 2023-го Starlight Media разом з Gaumont розпочали зйомки серіалу «Перевізниця».

Окрім цієї драми, медіагрупа Starlight Media також анонсувала роботу над препродакшеном ще кількох серіалів, що здобули підтримку іноземних партнерів.

Про міжнародну співпрацю у виробництві та реалізації контенту, українську та міжнародну прем’єру драми «Перевізниця» та потреби закордонних телеринків — читайте в інтерв'ю «Детектора медіа» з керівницею департаменту з монетизації контенту медіагрупи Starlight Media Асею Батаєвою-Докаленко.

Фото: СТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3269
Читайте також
20.03.2024 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
1 846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду