Росія готує дезінформаційні операції проти України на липень 2024 року, — Юсов

Росія готує дезінформаційні операції проти України на липень 2024 року, — Юсов

23 Травня 2024
979
23 Травня 2024
12:31

Росія готує дезінформаційні операції проти України на липень 2024 року, — Юсов

979
Російська пропаганда також буде використовувати теракт у ТЦ «Крокус» у Підмосков'ї, намагаючись довести причетність України до нього.
Росія готує дезінформаційні операції проти України на липень 2024 року, — Юсов
Росія готує дезінформаційні операції проти України на липень 2024 року, — Юсов

Росіяни шукають уламки ракет від систем ППО Patriot на окупованих територіях для підготовки дезінформаційних операцій.  

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. 

За його словами, є інформація, що ворог і далі використовуватиме тему падіння літака Іл-76 під Бєлгородом для проведення ІПСО, тиску всередині країни та дискредитації України за кордоном.  

«Орієнтовно на липень певні дії з боку так званого Слідчого комітету держави агресора заплановані, де фальсифікуються докази. Одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу. Поки що ліпиться погано, інакше вже була б активність з їхнього боку», — сказав Юсов.  

Він також додав, що російська пропаганда також буде використовувати теракт у ТЦ «Крокус» у Підмосков'ї, намагаючись притягнути до нього Україну.  

«Хоча це не витримує жодної критики і в цьому немає жодної логіки. В тому числі спробувати розхитувати ситуацію всередині, питання пропаганди делегітимізації української влади. Це ті напрямки, за якими ворог буде продовжувати працювати», — заявив представник ГУР.  

А от щодо інформаційної пропагандистської кампанії «Майдан-3» Юсов зазначив, що це багатошарова операція, яка триває. Але загалом, за його словами, того ефекту, на який ворог розраховував, не вдалося досягти.  

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора повідомляв, що фіксує значну активізацію інформаційно-психологічних операцій Росії, спрямованих на дискредитацію України на міжнародному рівні.

У лютому французький орган протидії іноземному впливу Viginum заявив про викриття спецоперації Росії під назвою «Portal Kombat», у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Згодом стало відомо, що Viginum викрив ще декілька російських інформаційних спецоперацій, спрямованих на різні країни світу.  Зокрема, росіяни створюють клони мейнстримних ЗМІ, де поширюють пропаганду, «завалюють» фактчекерів фейковою інформацією, а також створюють сайти, які продукують наративи, створені ШІ п'ятнадцятьма різними мовами.

Читайте також: 

Фото: armyinform

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
979
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду