Олаф Шольц на зустрічі з Джо Байденом: Путін в інтерв'ю Карлсону сказав багато брехні

Олаф Шольц на зустрічі з Джо Байденом: Путін в інтерв'ю Карлсону сказав багато брехні

10 Лютого 2024
1339
10 Лютого 2024
20:17

Олаф Шольц на зустрічі з Джо Байденом: Путін в інтерв'ю Карлсону сказав багато брехні

1339
Канцлер Німеччини звинуватив російського диктатора в імперіалізмі та наголосив, що спільним посланням для нього має бути: «Наша допомога Україні не зменшиться».
Олаф Шольц на зустрічі з Джо Байденом: Путін в інтерв'ю Карлсону сказав багато брехні
Олаф Шольц на зустрічі з Джо Байденом: Путін в інтерв'ю Карлсону сказав багато брехні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі назвав «безглуздим» інтерв'ю, яке президент РФ Путін дав американському журналістові Такеру Карлсону, передає «Європейська правда» з посиланням на Bild.

Олаф Шольц заявив, що під час інтерв’ю російський диктатор говорив «багато брехні про історію цієї війни».

Канцлер Німеччини зазначив, що Путін зацікавлений лише в тому, щоб «отримати шматок території своїх сусідів», і назвав такі прагнення «імперіалізмом».

Він наголосив, що єдиною причиною того, що війна РФ проти України досі триває, є «бажання російського президента анексувати частини України».

«Спільним посланням для нього має бути: “Наша допомога Україні не зменшиться”», — наголосив канцлер Німеччини.

Читайте також: 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи інтерв’ю міжнародного злочинця Путіна прокремлівському журналісту Такеру Карлсону, заявив, що відверта пропаганда президента РФ не має впливу на пересічних канадців

«Путін вирішив вдертися до сусідньої країни, порушити права, суверенітет й територіальну цілісність України, а також заснований на правилах міжнародний порядок, на якому ґрунтується безпека усіх нас, хто живе у вільних демократіях світу. Путін, звісно, використовуватиме усю можливу пропаганду, але, запевняю, канадців не вдасться увести в оману», — сказав Трюдо і наголосив, що його уряд надалі допомагатиме нашій державі.

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України. Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін використав цю розмову, щоб озвучити для ширшої західної аудиторії свої давні пропагандистські тези про російське вторгнення, Україну та її історію. Попри всі неправдиві заяви, він продемонстрував, що Росія не зацікавлена ​​у змістовних переговорах.

Головне управління розвідки Міноборони України також назвало інтерв’ю російського диктатора спецоперацією, спрямованою на Захід.

Фото: Олаф Шольц та Джозеф Байден під час зустрічі в Білому домі / gettyimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду