Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва

Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва

6 Лютого 2024
2267
6 Лютого 2024
19:38

Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва

2267
У перший рік війни він служив навідник міномета у складі 130-го батальйону цієї ж бригади.
Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва
Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва

Тележурналіст, а після початку повномасштабного російського вторгнення — військовий Мирослав Откович повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що став керівником служби зв’язків з громадськістю 241-ї Окремої бригади тероборони Києва.

У своєму дописі він закликав журналістів до співпраці та оголосив, що шукає особистого помічника.

«Як пресофіцер бригади шукаю помічника в теплий офіс в Києві, щоб я міг їздити у відрядження в зону бойових дій. Це має бути людина, мобілізована до Сил ТрО, з журналістським чи комунікаційним досвідом. Серед основних завдань супровід соціальних мереж та змістовна робота з контентом. Зарплата висока і стабільна. Жодного ризику і максимальний комфорт», — так Откович описав, чого очікує та що пропонує своєму потенційному помічнику.  

У розмові з «Детектором медіа» Мирослав Откович розповів про те, що передувало початку його роботи в ролі пресофіцера. Він служив як навідник міномета у складі 130-го батальйону цієї ж бригади, воював на передовій, отримав травму. Після відновлення, ще будучи молодшим сержантом, пішов до навчального центру Сил ТрО, де пройшов навчання, став офіцером та очолив службу зв’язків з громадськістю цього навчального центру.

«Моя мотивація — у тому, щоби бути максимально близько до зони бойових дій і мати можливість показувати, що насправді там відбувається, — зазначив пресофіцер у коментарі нашій редакції. — Причому я бачу своє завдання, щоби звертати увагу на те, що на війні повинні гинути роботи, а не люди, тобто я хочу привертати увагу колег-журналістів, які приїжджатимуть робити репортажі, до технологічної сторони війни, до того, як і наскільки саме від техніки залежить перебіг подій на фронті».

Мирослав Откович також прокоментував з позиції пресофіцера деякі нюанси співпраці з журналістами.

«Коли пресофіцер встановлює певні обмеження для роботи журналіста, це не означає, що він хоче заважати. Пресофіцер володіє інформацією щодо безпеки на лінії зіткнення і хоче вберегти життя журналіста. По-друге, що стосується зобов’язання журналіста показати матеріали, які готуються до публікації. Це не є цензура в тому сенсі, що ми хочемо проконтролювати думки журналіста. Ми просто маємо перевірити, чи немає у цих матеріалах того, що могло би становити інтерес для ворога, або того, показ чого може завадити нашим бійцям успішно виконати свої завдання», — сказав Откович.

Він також радить колегам-журналістам робити з передової матеріали, усвідомлюючи, що їх можуть дивитися військові, чия логіка відрізняється від логіки мислення цивільних.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Мирослава Отковича

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду