detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
06.02.2024 19:38
Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва
Журналіст Мирослав Откович став пресофіцером 241-ї Окремої бригади тероборони Києва
У перший рік війни він служив навідник міномета у складі 130-го батальйону цієї ж бригади.

Тележурналіст, а після початку повномасштабного російського вторгнення — військовий Мирослав Откович повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що став керівником служби зв’язків з громадськістю 241-ї Окремої бригади тероборони Києва.

У своєму дописі він закликав журналістів до співпраці та оголосив, що шукає особистого помічника.

«Як пресофіцер бригади шукаю помічника в теплий офіс в Києві, щоб я міг їздити у відрядження в зону бойових дій. Це має бути людина, мобілізована до Сил ТрО, з журналістським чи комунікаційним досвідом. Серед основних завдань супровід соціальних мереж та змістовна робота з контентом. Зарплата висока і стабільна. Жодного ризику і максимальний комфорт», — так Откович описав, чого очікує та що пропонує своєму потенційному помічнику.  

У розмові з «Детектором медіа» Мирослав Откович розповів про те, що передувало початку його роботи в ролі пресофіцера. Він служив як навідник міномета у складі 130-го батальйону цієї ж бригади, воював на передовій, отримав травму. Після відновлення, ще будучи молодшим сержантом, пішов до навчального центру Сил ТрО, де пройшов навчання, став офіцером та очолив службу зв’язків з громадськістю цього навчального центру.

«Моя мотивація — у тому, щоби бути максимально близько до зони бойових дій і мати можливість показувати, що насправді там відбувається, — зазначив пресофіцер у коментарі нашій редакції. — Причому я бачу своє завдання, щоби звертати увагу на те, що на війні повинні гинути роботи, а не люди, тобто я хочу привертати увагу колег-журналістів, які приїжджатимуть робити репортажі, до технологічної сторони війни, до того, як і наскільки саме від техніки залежить перебіг подій на фронті».

Мирослав Откович також прокоментував з позиції пресофіцера деякі нюанси співпраці з журналістами.

«Коли пресофіцер встановлює певні обмеження для роботи журналіста, це не означає, що він хоче заважати. Пресофіцер володіє інформацією щодо безпеки на лінії зіткнення і хоче вберегти життя журналіста. По-друге, що стосується зобов’язання журналіста показати матеріали, які готуються до публікації. Це не є цензура в тому сенсі, що ми хочемо проконтролювати думки журналіста. Ми просто маємо перевірити, чи немає у цих матеріалах того, що могло би становити інтерес для ворога, або того, показ чого може завадити нашим бійцям успішно виконати свої завдання», — сказав Откович.

Він також радить колегам-журналістам робити з передової матеріали, усвідомлюючи, що їх можуть дивитися військові, чия логіка відрізняється від логіки мислення цивільних.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Мирослава Отковича

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY