Тележурналіст Мирослав Откович розповів, як захист України став для нього роботою

Тележурналіст Мирослав Откович розповів, як захист України став для нього роботою

19 Листопада 2022
2064
19 Листопада 2022
15:16

Тележурналіст Мирослав Откович розповів, як захист України став для нього роботою

2064
«Вже після того, як відкрилися факти звірств у Ірпені та Бучі, війна стала іншою. Вона масштабувалася».
Тележурналіст Мирослав Откович розповів, як захист України став для нього роботою
Тележурналіст Мирослав Откович розповів, як захист України став для нього роботою

Від початку повномасштабної російської агресії журналіст Мирослав Откович залишив свою звичайну роботу і взяв до рук зброю, аби захищати Україну. У фейсбуку він веде щоденник війни, а в інтерв’ю ZN.UA Мирослав поділився своїми спостереженнями щодо оптимістичних настроїв побратимів.

Откович є бійцем 130-го батальйону 241-ї Окремої бригади тероборони Києва. Зараз перебуває на Харківщині. «Ця війна прибирає напівтони, залишаючи чорне та біле. І ухвалювати рішення — так чи ні — стає легко. Я дуже часто називаю те, що ми робимо, роботою. Бо не можу сказати, що отримую від цього задоволення. Я роблю те, що маю робити», — каже про свою місію захисник.

Після того, як Мирослав Откович вступив до тероборони, разом із товаришами охороняв у Києві Солом’янську райдержадміністрацію. Потім бійців перекинули до Ірпеня. «В Ірпені ми робили тактичні речі. Завдання наше, мінометників, було прикривати піхоту. Якби на наші позиції пішли рашисти, ми мали їх відсікати», розповів військовий. Також тероборонівцям доручали допомагати із похованням загиблих, охороняти місто від мародерів, виявляти ДРГ тощо. Пізніше разом із товаришами Мирослав Откович ухвалив рішення вирушати на захист Харківщини.

На початку великої війни, відзначає Мирослав Откович, йому довелося всьому вчитися, пройти психологічну адаптацію. Поряд із ним воює чимало добровольців, які мають розвинуті здібності й чітке переконання: ворога треба перемогти. «В нашій армії багато добровольців, які прийшли з доброю освітою, вихованням, правильними цінностями. Вони креативні, світоглядно не обмежені. Ці наші креативність, упертість і затятість — ключові чинники, які допомагають переламати хід війни», — каже Мирослав Откович.

Після війни на фронт вирушили чимало медійників. Серед них автори «Детектора медіа» Михайло БринихЯрослав Підгора-Гвяздовський. Про своє рішення захищати Україну повідомили телеведучий Михайло Шаманов, журналіст-розслідувач Денис Бігус

До підрозділів територіальної оборони долучилися ведучий «Зворотного відліку» на Суспільному, публіцист Павло Казарін, а також його колега Юрій Мацарський. Про таке рішення повідомили й засновник «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані, ведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур), кінорежисер і правозахисник Олег Сенцов, активіст Сергій Стерненко, керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін та інші.

Фото з фейсбук-сторінки Мирослава Отковича

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду