Блогерка Аліна Доротюк та alyona alyona думають подати до суду на ведучих «Ісландії» Іванова та Петрова

Блогерка Аліна Доротюк та alyona alyona думають подати до суду на ведучих «Ісландії» Іванова та Петрова

1 Лютого 2024
2782
1 Лютого 2024
17:27

Блогерка Аліна Доротюк та alyona alyona думають подати до суду на ведучих «Ісландії» Іванова та Петрова

2782
В етері свого ютуб-каналу Іванов та Петров публічно ображали блогерку та реперку, зокрема обговорюючи їхню зовнішність.
Блогерка Аліна Доротюк та alyona alyona думають подати до суду на ведучих «Ісландії» Іванова та Петрова
Блогерка Аліна Доротюк та alyona alyona думають подати до суду на ведучих «Ісландії» Іванова та Петрова

Співачка alyona alyona та блогерка Аліна Доротюк розмірковують, чи подати до суду на ведучого Сергія Іванова та політтехнолога Володимира Петрова, які в етері свого ютуб-каналу «Ісландія ТВ» висловлювали образи щодо обох жінок, зокрема обговорюючи їхню зовнішність, передає «Суспільне Культура».

31 січня alyona alyona звернулася  в інстаграмі до своїх підписників, щоб вони допомогли їй вирішити, як реагувати на висловлювання ведучих «Ісландії»: забути про них чи подати до суду. Пише, що сама схиляється саме до другого варіанту.

«Прикро, що замість висновків, усвідомлення і щирого вибачення, ці дві людини продовжують ображати жінок», — написала alyona alyona.

Блогерка Аліна Доротюк 30 січня в коментарі Lux.fm також сказала, що думає про те, щоби подати до суду на «Ісландію»: «Я зараз консультуюся з кількома юристами й адвокатами — хочу зрозуміти для себе, наскільки в нашій країні ця справа може бути виграшною. Я вважаю, що таке не можна спускати».

Доротюк сказала, що не знайома та ніколи не перетиналася особисто ні з Петровим, ні з Івановим. І припустила, що «ноги ростуть» з її інтерв'ю з блогеркою Еммою Антонюк, де вона спитала, як Антонюк, будучи феміністкою, погодилась піти на інтерв'ю до «сексиста Іванова».

Володимир Петров увечері 31 січня, вже після допису alyona alyona про суд, у своєму інстаграм-сториз звинуватив її в роздмухуванні скандалу перед Національним відбором на «Євробачення» і назвав це «нормальним тьолочим двіжем» та «істериками».

«Протрималась лише добу з закритим ротом. Для початку і це непогано», — так прокоментував Петров заяву співачки щодо ймовірного позову. 

Епізод, про який ідеться, стався у програмі «Розрив» на ютуб-каналі «Ісландія ТВ». Ведучий Сергій Іванов та політтехнолог Володимир Петров обговорювали інтерв'ю Аліни Доротюк з іншою блогеркою Людмилою Луцук.

Петров сказав про Луцук так: «Це alyona alyona придбала собі окуляри, чи що? У неї щось із зором? Що трапилося?».

«Не знаю… А я так розумію, що оця ведуча (весь час забуваю, як її звати), вона от тупо спеціалізується по тупих візаві», — відповів Іванов.

«А це ж старий прикол — “знайди подружку страшніше, ніж ти”. Це ж стара жіноча хитрість», — відказав Петров.

Як пише Суспільне, в повному випуску на ютуб-каналі «Ісландії» цей фрагмент вирізали. Проте 29 січня і Доротюк, і alyona alyona виклали цей уривок у своїх соцмережах. Обидві назвали слова Петрова та Іванова мізогінією.

alyona alyona також пригадала, що це вже не вперше ведучі «Ісландії» обговорювали її зовнішність, і опублікувала фрагмент іншої їхньої передачі, де Володимир Петров назвав її «під'їзною хабалкою».

Читайте також:

Нагадаємо, в грудні Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вже вдруге призначила позапланову перевірку каналу «Ісландія» через нецензурну лексику в етері.

Раніше, 23 жовтня,  політтехнолог Володимир Петров заявив в ефірі свого ютуб-каналу «Радіо Ісландія», що українці, які виїхали з країни під час повномасштабної війни, мають бути обмежені у правах. А журналісти, які покидали країну, не мають права «вчити, як жити». 

Зокрема, Петров пригрозив «покаранням» шефредакторці «ДМ» Наталії Лигачовій, яка покидала Україну, за її слова про його роботу на Офіс президента та зв’язки з тітушками. Раніше Лигачова заявляла:  те, «що Нацрада дала “Ісландії” ліцензію, — це нонсенс. Це — чорні політтехнологи, які працюють на Офіс президента, яким не місце ні в марафонах, ні в ютубі, ніде».

В часи президенства Януковича політтехнолог Володимир Петров влаштовував акції проти опозиції. Раніше він визнав, що у травні 2013 року орендував бронетранспортер, який виїхав до протестувальників мітингу «Вставай, Україно!», а на активістів та журналістів тоді напали наймані молодики. Але тепер це заперечує.

У грудні 2021 року Петров став одним із ведучих оновленого державного каналу «Рада». Проте його офіційно відсторонили вже на другий день, коли він порівняв Ангелу Меркель зі свинею. Тоді журналіст і блогер Сергій Іванов заявив, що припинить співпрацю з телеканалом «Рада», якщо Петрова відсторонять, однак не виконав цієї обіцянки. Втім, уже за три дні Петров повернувся в ефір телеканалу «Рада» в статусі експерта з ведучим Івановим.

Детальніше про чорного політтехнолога та медіакілера Володимира Петрова читайте в матеріалі: Хто такий Володимир Петров. Брудна бомба на каналі «Рада».

Фото: скриншоти / Суспільне, «ДМ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2782
Читайте також
25.10.2023 09:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду