Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями

Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями

18 Березня 2024
19763
18 Березня 2024
18:31

Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями

19763
Посольство України у Швеції відреагувало на коментар журналістки шоу IFS Елаф Алі та закликало її публічно попросити вибачення в українок.
Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями
Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями

У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми IFS («Іммігранти для шведів») назвала біженок з України повіями. Про це повідомило Divoche.media.

Відповідаючи на запитання ведучого «Яка група іммігрантів отримала найбільше дозволів на проживання у Швеції у 2022 році», Елаф Алі сказала, що це були українки.

«Вони блондинки і блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях», — додала жінка.

Посольство України у Швеції відреагувало на її коментар та закликало публічно перепросити: «Вважаємо такі висловлення глибоко образливими та абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя та життя своїх дітей за кордоном. Закликаємо журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT — вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому».

Невдовзі Елаф Алі написала в X, що «українці надзвичайно злі й бомбардують мене в Instagram і тут», а також що «божевільною є думка, що група людей (українців. — Ред.) має імунітет щодо жартів над ними». Вона також назвала обурених її словами людей «нечесними та лицемірними, які вдають, що піклуються про жінок».

На сайті шведського телеканалу SVT також опублікували відповідь програмної менеджерки мовника Крістіни Гілл на заклик посольства України вжити заходів.

«Звичайно, ми цього не робитимемо. Сказане в програмі — в рамках свободи слова. Це програма, яка обігрує стереотипи щодо національностей, які ми, можливо, не звикли чути у Швеції, і перетворює їх на гумор», — заявила вона.

Нагадаємо, в лютому до схожого «жарту» щодо українських жінок вдалася Меган Фокс. Американська акторка опублікувала на своїй сторінці в інстаграмі фотографію, зроблену на вечірці в Лас-Вегасі, де вона відпочивала разом зі співачкою Тейлор Свіфт. Коментуючи невдалий ракурс на світлині, Фокс написала, що виглядає, як «українська надувна лялька».

«Виявляється, це була всього лише тіньова фотографія з мобільного телефону, де я виглядала як українська надувна лялька. Насправді я виглядаю, як одна з тих супердорогих силіконових секс-ляльок, які можна купити тільки в Японії», — йшлося в дописі.

На світлині — шведська журналістка Елаф Алі

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19763
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лі
37 дн. тому
Це гумористична передача з доволі жорстким чорним гумором про мігрантів. Мета якого — висвітлити проблематичні питання у шведському суспільстві. У Швеції дійсно є проблеми з асиміляцією й інтеграцією мігрантів. Елаф Алі зростала у строгій традиційній мусульманській родині й написала про це книгу, вона відверто критикує іслам, слабку інтеграцію Швеції, і також активно бореться за права жінок. Якщо знати це про неї, то абсолютно очевидно, що цей жарт — не мізогінія, не ксенофобія, і не зневага до українських жінок. Невдалий жарт, несмак, не на часі — можливо. Але в контексті передачі цей жарт покликаний вказати на проблему того, що є українські жінки у Швеції, які опиняються в борделях.
Дорсай
39 дн. тому
Гадаю, в Європі вже народився майбутній Адольф Виссарионович Пиночет ????
Свобода насміхатись
39 дн. тому
Більшість Українок знають своїх матерів. А ця Алі? Хто її батько? По дорозі у Швецію зачав невідомо хто і по квоті забрала місце журналістки у шведки і тепер боїться українок щоб не забрали у неї квоту? Як цигани в Чехії і Германії за допомогу переживали, бо не звикли працювати? Канал і ця алі моральні в*иродки однозначно. Люди від війни втікли, а вони намагаються "стереотип" про борделі причепити. Самі ці с*уки псевдошведки, які сіли на голову шведам, по скільки продались таке молоти?
гарик
39 дн. тому
Она себя то в зеркало видела?типичная бандерша..
Natalie
39 дн. тому
Може, вона заздрить блакитнооким блондинкам? Хоча українок більше темноволосих. Чому ж це їм українки поперек горла стали?
Влад
39 дн. тому
Закрила б краще рот і подивилась у дзеркало, "шведка".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду