«Для мене вони просто як вуличний смітник»: Маша Єфросиніна висловила позицію щодо Іванова та Петрова

«Для мене вони просто як вуличний смітник»: Маша Єфросиніна висловила позицію щодо Іванова та Петрова

Після виходу скандального випуску «Чорного розриву» про «страшних» жінок блогерка пригадала, що ведучі говорили про неї.
«Для мене вони просто як вуличний смітник»: Маша Єфросиніна висловила позицію щодо Іванова та Петрова
«Для мене вони просто як вуличний смітник»: Маша Єфросиніна висловила позицію щодо Іванова та Петрова
31 Січ 2024
2
12046

У новому випуску програми «Чорний розрив» блогер Сергій Іванов та політтехнолог Володимир Петров знову говорили про «страшних» жінок. Найбільше дісталося журналістці Аліні Доротюк та реперці Альоні Альоні. Це обурило багатьох українців, зокрема й медійних.

Маша Єфросиніна також відреагувала на цей скандал та провела опитування щодо безкарності «тих, в кого із рота стікає лайно». Після цього вона поділила всі відповіді на три категорії. Маша зробила висновок, що або люди ображають інших, бо хтось за ними стоїть, спонсорує; або в країні нема інституту репутації, тому вони не бояться покарання; або у таких людей є своя аудиторія, яка підживлюється тією люттю, яку виливають на відомих людей.

Також ведуча висловила свою позицію щодо дій Іванова й Петрова. Маша пише, що вона чи не найперша жінка, з якої вони почали «оббивання своїх мізогінних наративів».

«Чи не "найулюбленіше" їхнє клікбейтне ім'я, сношаючи яке, вони збирають свої жадані перегляди. Мене вони системно ображають, обливають помиями та говорять суто наклепи», — написала Єфросиніна.

«Я ніколи не привертала вашої уваги до цього, бо для мене вони просто як вуличний смітник, повз який я щоранку проходжу, не повертаючи голови. І зараз я навіть не хочу бруднити свої пальці, якими набираю цей текст, щоб писати їхні імена!» — додає Єфросиніна.

У програмі «Антиподи» Сергій Іванов, як пишуть у назві відеоролика на каналі «Ісландія», «жорстко розірвав Єфросиніну та Полякову». До речі, тоді гостем програми був Віталій Гордієнко, автор каналу «Загін кіноманів», що ще раз доводить: на канал «Ісландія» приходило багато пристойних інфлюенсерів та зірок шоубізнесу, які доклалися до того, щоб цей канал легітимізувати.

Іванов говорить, що його дуже глибоко обурює позиція Маші та Олі щодо переходу на українську мову: «Ці дві тупих пі*ди, бл*ть, виходять і кажуть: "А ми не можем, ми не можем". Одна має аудиторію, інша має аудиторію. І дивляться оці, бл*ть, на них ментальні, бл*ть, гортензії: "О, так може ж і ми не будемо. Оце ж нормально. Ну подумаєш, какая разніца, какой язик"».

Тоді Іванов продовжив: «Але мене це обурює. От наскільки потрібно бути або, бл*ть, тупими, або ну просто хворими людьми, когнітивно неблагополучними. Для того, щоб в такий час... Ну просто, бл*ть, стуліть на*уй свої нафарбовані, бл*ть, пельки. Ну не на часі це. Нашо ви зараз це говорите?».

Мене теж обурював скандал з українською мовою та відповіді Маші й Олі, і тут можна було б з Івановим навіть погодитися, проте свої рефлексії він подає в жахливій образливій формі. В іншому випуску ведучі «Ісландії» називають Машу лесбійкою (це ж дуже зневажливо, мабуть, на їхню думку) або говорять про неї в контексті інтерв'ю з Анною Трінчер: «Старість починає заздрити молодості». Проте вони її також і хвалять за перехід на українську мову.

Єфросиніна написала, що вважає, що неможливо закенселити те, що з самого початку не мало соціальної ваги та репутації, а навіть якщо вибачаться, то не перестануть смердіти. «Залиште їх наодинці з їхніми глибокими травмами та маленькими піськами, які нікому не потрібні. Годі підживлювати стерв'ятників та надавати їм значущості», — додає Маша.

По-перше, канал має пів мільйона підписників (це багато), а по-друге, якщо не реагувати на подібні нападки, то чи не буде це мовчазною згодою з боку суспільства? Мовляв, нас усе влаштовує, продовжуйте поливати брудом усіх. Аліна Доротюк писала у своєму пості: «Як на мене, такі коментарі у публічній сфері ще більше легалізовують шеймінг жінок за зовнішність». Тому, як на мене, краще не мовчати.

Маша також згадує про Дубінського, який вилив бруд на них із чоловіком Тимуром, а зараз він у СІЗО. А закінчує свою сториз словами підтримки Аліні Доротюк і зненацька Дімі Гордону, «у боротьбі з цим лайном». Що виглядає дивно, якщо чесно. Гордон роками тягав в український інфопростір російських зірок, давав коментарі російським ЗМІ. Але це ще не все, бо він не тільки рекламував пірамідки, з яких досі багато хто жартує, але й у жовтні 2023 року публікував інтерв'ю з конспірологом, яке набрало мільйони переглядів. Його є за що критикувати.

Навряд чи цей скандал якось серйозно вплине на Іванова й Петрова. Хоча, хто знає? Він нам показав, що українське суспільство росте і йому не нормально, коли людей ображають через зовнішність. І це хороший знак.

Ось і Альона Альона вже надумала перейти від своїх закликів критикувати цих двох, але без хейту, до чогось більш серйозного. У себе в інстаграмі вона написала таке:

«Прикро, що замість висновків, усвідомлення і щирого вибачення ці дві людини продовжують ображати жінок.

І зараз стою перед вибором:
1) забути про них;
2) перевести все в юридичне поле, тобто в суд!

І я схиляюсь до другого варіанту. Що думаєте?»

Судячи з коментарів, практично всі — за. Що ж, запасаємося попкорном. Нагадаю, у жовтні в. о. директорки музею Голодомору Леся Гасиджак теж подала позов через булінг у соцмережах. Тоді до неї, як і до Альони Альони, причепилися з приводу ваги. Гасиджак розповідала, що один із тих, хто її ображав, юрист Клим Братківський, навіть приходив просити пробачення. Але вже було пізно. 

 

Фото: інстаграм Маші Єфросиніної, скриншот із програми «Антиподи»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
84 дн. тому
Я і неуяляв що це за мразота ці петров і сидоров, кончені на всю голову, а враховуючи бекграунд підарова він, сука, взагалі мав сидіти під плінтусов і непиздіти щоб його не знайшл .
Roman
86 дн. тому
Детектор Медіа, сосітє хуй, будь ласка)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
854
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 366
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 107
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 363
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
478
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду