detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.01.2024 15:07
Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії
Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії
Після початку повномасштабної війни РФ проти України у ЄС не заборонили експорт кінофільмів на російський ринок.

У 2023 році Росія опинилась на першій сходинці рейтингу країн, де найактивніше дивились французькі фільми у кінопрокаті. Про це свідчать дані звіту організації Unifrance, що надає підтримку та сприяє поширенню французького кіно у світі, повідомило «Суспільне Культура».

За підрахунками Unifrance, протягом минулого року в Росії продали 7,09 млн квитків на стрічки французького виробництва. Це 19% від загальної кількості міжнародних продажів.

Найбільшу популярність серед російських відвідувачів кінотеатрів мала французька анімаційна стрічка «Леді Баг і Супер-Кіт: Пробудження сили» — 3,53 млн квитків.

Попри те, що РФ стала наймасштабнішим міжнародним ринком для французької кінопродукції, прибуток, який у країні-агресорці отримали у 2023-му французькі компанії, виявився не найбільшим. За даними Unifrance, лідерство за кількістю проданих квитків належить Німеччині, яка опинилась на другій сходинці рейтингу. У Німеччині продали 4,21 млн квитків і отримали 34,4 млн євро прибутку. Російські ж кінотеатри згенерували 21,7 млн євро виторгу.

На третьому місці рейтингу країн, населення яких протягом 2023-го найактивніше дивилось кінокартини французького виробництва, — Польща. Тут продали 3,25 млн квитків, заробивши при цьому 13,4 млн євро.

Даних про Україну у звіті Unifrance немає. Крім цього, в компанії зазначають, що підрахунки у звіті можуть бути не остаточними.

У своїй публікації «Суспільне Культура» нагадує, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський Союз не заборонив експорт фільмів на російський ринок, що дає змогу деяким кіностудіям продовжувати співпрацю з дистриб'юторами в РФ.

Читайте також:

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, касові збори художньої стрічки «Ля Палісіада» українського режисера Філіпа Сотниченка після першого прокатного вікенду сягнули 617 512 гривень. За тиждень прокату загалом продали 3883 квитків.

25 січня 2024 року, напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, в український кінопрокат вийде фільм ізраїльського кінорежисера Гая Наттіва «Ґолда». 

У листопаді 2023-го Державне агентство України з питань кіно опублікувало звіт щодо своєї діяльності з 1 січня до 16 жовтня 2023 року. За даними звіту, минулого року українське кіно принесло державі рекордну суму — 31,4 млн грн. Це у 4,5 рази більше, ніж у 2022-му, підрахували журналісти «Forbes Україна».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY