Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат

Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат

19 Вересня 2023
3313
19 Вересня 2023
12:24

Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат

3313
Вихід фільму відбувcя напередодні візиту президента Зеленського до США, де він візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН та зустрінеться з американським президентом.
Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат
Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат

Документальний фільм відомого голлівудського актора й режисера Шона Пенна про війну в Україні «Суперсила» вийшов в американський прокат у мережі Paramount+. Про це повідомив «Голос Америки». У стрічці йдеться про перший етап російського вторгнення. 

За первісним задумом фільм мав показати шлях українського президента Володимира Зеленського від коміка до президента країни. Однак у результаті «Суперсила» перетворилась на документальне підтвердження сили українського народу перед лицем російської навали, пишуть критики.

Фільм з оригінальною англійською назвою «Superpower» — це розповідь Шона Пенна, його подорож в Україну. Він починається подіями ще 2021 року, тобто до повномасштабного вторгнення. Але, звісно, далі йдуть кадри, як Шон Пенн 24 лютого зустрічає повномасштабну війну в Києві. Як намагається побачитися з Зеленським, як йому це вдається, про його захват нашим президентом. 

Загалом уся історія, яка розповідається у стрічці, відома для українців. Там є порівняння Зеленського з іншими президентами Україні. Екскурс у те, як почалася сучасна боротьба України за незалежність, починаючи з Євромайдану. 

«Коли Пенна привели в бункер у невідомому місці президентського палацу, російське вторгнення вже почалося. Пенн спілкувався з президентом Зеленським під час того, як у місті лунали вибухи. Він став ненавмисним першим свідком цієї історичної боротьби “Давида проти Голіафа”. Через моменти легковажності, натхнення та розповіді з місця подій стає зрозуміло, що суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її серця», — зазначає видання кінокритики Rotten Tomatoes.

Передпоказ фільму відбувся у Вашингтоні 14 вересня за участі самого Пенна, а також почесної спікерки Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, конгресмена Еріка Суолвелла та посолки України у США Оксани Маркарової.

Під час виступу на передпоказі Шон Пенн закликав Білий дім більш рішуче підтримувати Україну озброєнням, заявивши, що американським посадовцям треба «відсторонитися від чистої обережності».

«Якщо у нас недостатньо для підтримки наших запасів [озброєнь], то президент повинен ввести в дію Закон про оборонне виробництво від імені українців і постачати їм усе зараз», — сказав Пенн у своїй промові.

Вихід фільму відбувcя напередодні візиту президента Зеленського до США, де він візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, а також зустрінеться з президентом США Джо Байденом. Водночас адміністрація Байдена запросила в Конгресу погодити понад 21 мільярд доларів на додаткову оборонну та іншу допомогу Україні.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що фільм Шона Пенна про російську війну проти України презентували на Берлінале-2023.

Як відомо, Шон Пенн був серед іноземних митців, яких президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами.

 Читайте також:

На фото Шон Пенн і Володимир Зеленський / ОПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду