Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено

Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено

4 Листопада 2023
3525
4 Листопада 2023
00:01

Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено

3525
Кінопрокат фільму Сергія Буковського, який розпочався 2 листопада, відкладено на невизначений термін, - повідомили у дистрибюторській компанії KyivMusicFilm.
Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено
Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено

У четвер, 2 листопада, у прокат вийшов документальний фільм Сергія Буковського «Іван і Марта», який розповідає про письменника та дисидента Івана Дзюбу та його дружину Марту. Натомість, уже 3 листопада компанія-дистрибютор KyivMusicFilm повідомила, що показ стрічки у кінотеатрах доведеться відкласти на деякий час.

«Ми щиро вболіваємо за стрічку, і дуже хочемо, щоб у вас була змога побачити цю неймовірну історію на великих екранах. Однак через невирішені питання продюсерів з Держкіно, про які нам стало відомо лише в день старту прокату, ми не можемо випустити фільм. Наразі кінотеатри зупинили продаж квитків та скасували сеанси. Наша команда активно працює над вирішенням цієї ситуації, і ми обов’язково повернемось до вас з хорошими новинами!», – йдеться у повідомленні KyivMusicFilm.

У чому саме полягають питання, які продюсери стрічки не вирішили з Держкіно, дистрибюторська компанія не повідомила.

Нагадаємо, 2 листопада кінорежисер Сергій Буковський серед інших кінематографістів підписав відкрите звернення до Кабінету міністрів, у якому кіноспільнота закликала уряд не ухвалювати проєкт Стратегії розвитку кіно до 2027 року, вимагала звільнити керівництво Держкіно та провести конкурс на нового голову Агентства.

Фото: кадр із фільму "Іван і Марта" Сергія Буковського. Іван та Марта Дзюби/Суспільне. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду