detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
03.01.2024 11:16
Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»
Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»
У своїх відео Марченко розповіла про три «дива», які начебто з нею трапились: її чоловіка Медведчука віддали на обмін, тому що Богородиця «запросила його на свій день народження»; матеріал для серіалу спершу «викрали», а потім таємничо повернули; а мощі грецького святителя Спиридона врятували її від рубців на її «найбільш видному місці» — в зоні декольте.

Колишня українська телеведуча та дружина підозрюваного у держзраді екснардепа Віктора Медведчука Оксана Марченко, яку підозрюють у фінансуванні окупаційних військ, презентувала другий сезон проєкту «Паломниця». Відео Марченко опублікувала на своєму ютуб-каналі, передає hromadske.

У своїх відео Марченко розповіла про три «дива», які начебто з нею трапились.

У трейлері вона каже, що її чоловіка Віктора Медведчука обміняли на українських військовополонених після того, як Богородиця «запросила його на свій день народження».

За словами Марченко, наприкінці вересня (2022 року. — «ДМ») вона начебто сходила на богослужіння, де причастилася, а під час проповіді почула, що «сьогодні Божа Матір запрошує всіх на свій день народження». Увечері того ж дня, стверджує Марченко, вона дізналася, що її чоловіка Медведчука обміняли.

На цьому дива, каже Марченко, не закінчилися. У першому відео другого сезону вона розповідає, що продовження «Паломниці» відзняли ще у 2021 році, однак матеріали, за її словами, нібито були викрадені під час «захоплення й розгрому» її офісу в Києві в березні 2022 року. Марченко не уточнює, хто саме «захопив і розгромив» її офіс, ЗМІ тоді про це не писали.

Однак через 8 місяців, каже Марченко, «сталося неймовірне» — «грабіжники» самі повернули жорсткі диски з її матеріалами. Так, за її словами, вдалося змонтувати другий сезон «Паломниці».

У цьому ж відео Марченко розповіла, що «багато років тому» вона захворіла й невдало поставила собі гірчичник. За словами жінки, лікарі діагностували в неї хімічний опік IV ступеня. Рубці мали залишитися, розповідає Марченко, «на найбільш видному місці» — у зоні декольте.

Проте на осінніх канікулах, розповідає Марченко, вона з дітьми несподівано потрапила на грецький острів Корфу, де зберігаються мощі святителя Спиридона. За її словами, тоді вона ще не знала про цього святого й не цікавилася святинями, але після того, як доторкнулася до чобітків Спиридона, наступного дня сліди від опіків на її тілі зникли.

У відео Марченко спілкується з підсанкційним російським співаком Ніколаєм Басковим, священниками, мешканцями Корфу та митрополитом Керкирійським Нектарієм. Як пише hromadske, у 2019 році цей митрополит заявляв, що визнає лише одну канонічну церкву в Україні — Українську православну церкву Московського патріархату, 

Відзначимо, підозрюваного в державній зраді екснардепа Віктора Медведчука  обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». Сталось це справді 21 вересня, у день Різдва пресвятої Богородиці за юліанським календарем.

До 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну втік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата. 

Першу частину проєкту «Паломниця» Марченко презентувала у березні 2021 року.  У першому епізоді мова йшла про Києво-Печерську лавру, Марченко розмовляла з Олександром Усиком, який є прихожанином УПЦ МП (сам Усик згодом відхрестився від участі у фільмі). В одній із серій «Паломниці» Марченко зняла актора гумористичного проєкту «Дизель шоу» Євгена Сморигіна, повідомивши, що стала хресною його дитини.

Оксана Марченко — українська ексведуча, дружина Медведчука. Напередодні повномасштабного вторгнення Росії вона виїхала з України до Білорусі. Наприкінці листопада 2022 року Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. За даними відомства, Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС Росії в тимчасово окупованому Криму. 11 квітня Служба безпеки України оголосила її в розшук.

У серпні минулого року суд арештував три, а згодом ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Крім того, суд повернув державі земельні ділянки на березі Дніпра, які незаконно перебували у власності Марченко. Раніше вже заарештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, її «приховані» активи на понад 440 млн гривень, а також корпоративні права Марченко в Запорізькому заводі феросплавів вартістю понад 1 млрд грн. Також заарештовано акції Марченко у семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області та інше майно ексведучої загальною вартістю понад 303 мільйони гривень.

Фото: скриншот з відео / hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY