На Львівщині арештували ще дві земельні ділянки Оксани Марченко

На Львівщині арештували ще дві земельні ділянки Оксани Марченко

5 Квітня 2023
751
5 Квітня 2023
11:58

На Львівщині арештували ще дві земельні ділянки Оксани Марченко

751
Ці ділянки Марченко отримала через незаконну оборудку і організувала там нелегальне будівництво готельного комплексу.
На Львівщині арештували ще дві земельні ділянки Оксани Марченко
На Львівщині арештували ще дві земельні ділянки Оксани Марченко

Суд арештував за матеріалами Служби безпеки України ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко — колишньої телеведучої та дружини підозрюваного у держзраді екснардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Загальна вартість арештованого майна складає майже 17,5 мільйонів гривень.

Як повідомляє СБУ, наділи розташовані в одному з престижних туристичних районів Львівської області, де Марченко організувала нелегальне будівництво готельного комплексу. 

Встановлено, що відповідні земельні площі Марченко одержала внаслідок незаконної оборудки з нерухомим майном. До протиправної діяльності причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів. Протягом 2004 – 2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко.

Наразі посадовцю вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Нагадаємо, у серпні минулого року суд арештував три земельні ділянки на Львівщині, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури.

Крім того, наприкінці лютого 2023 року за матеріалами СБУ арештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, а в березні суд заарештував «приховані» активи Марченко на понад 440 млн грн, зокрема акції металургійного заводу в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

Також у лютому СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ.

Марченко напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України виїхала з України до Білорусі.

Її чоловік Віктор Медведчук 24 лютого 2022 року втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.  До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом.

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією, зокрема були звільнені 215 українських військових, серед них 108 бійців «Азову».   Україна задля повернення військових та цивільних віддала Медведчука Росії.

Наприкінці листопада Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Читайте також
21.04.2023 19:30
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 434
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
379 дн. тому
У львівському комунізмі і консульство Росії і власність проросійської мерзоти і їх майже не обстрілюють. Найбільша корупція з часів СРСР, найганебніша тоталітарна більшовицька ментальність і підтримка русского миру. Випадково? Пропаганда називає їх бандеривцями, а обстрілюють російськомовні регіони. Випадково?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду