Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа

Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа

23 Листопада 2023
554
23 Листопада 2023
12:11

Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа

554
Відтепер заборонено публікувати в ЗМІ, соцмережах та месенджерах фото й відео, які дають змогу ідентифікувати конкретне місце та час здійснення обстрілу Херсона і громади.
Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа
Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа

Рада оборони Херсонської області посилить заходи щодо заборони висвітлення в засобах масової інформації результатів ворожих обстрілів. Таке рішення обласна військова адміністрація ухвалила 15 листопада.

В документі зазначено, що відтепер заборонено публікувати в засобах масової інформації, соціальних мережах та месенджерах фото- й відеоматеріали, що дають змогу ідентифікувати конкретне місце та час здійснення обстрілу міста Херсона й населених пунктів Херсонської міської територіальної громади.

«Ці заборони діяли і до цього, але тепер їх поширили і на геолокацію та зйомки під таким кутом, який дозволить ідентифікувати конкретне місце “прильоту”», — пояснив регіональному представнику ІМІ начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Він також додав, що всі обмеження по часу, після якого можна публікувати контент з місць обстрілів, діють як і раніше.

Регіональний представник ІМІ зазначає, що росіяни неодноразово обстрілювали місця, де виникали пожежі від попередніх обстрілів, щоб влучати у рятувальників та пожежних. Останній такий випадок стався в Херсоні 22 листопада.

Нагадаємо, ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснювала, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року в Україні заборонили вести зйомки військової техніки та об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Читайте також: 

Ілюстративне фото: ДСНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
554
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду