detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
02.01.2024 17:16
Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV
Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV
Після сьогоднішніх подій у редакції NV всерйоз міркують над створенням резервної студії у безпечному місці.

Сьогодні зранку внаслідок російських масованих обстрілів Києва зазнали пошкоджень Будинок кіно та офісна будівля NV.

Про те, що пошкоджень зазнав скляний фасад столичного Будинку кіно, повідомив у фейсбуці голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк та опублікував фото. Він зазначив, що вважає те, що сталося, символічним: днями на місці пошкоджень мали встановити банер до 100-річчя класика українського кіно Сергія Параджанова.

«Будинок кіно та спілчани вже не раз доводили, що приречені протистояти будь-яким зазіханням. Вечору Пам’яті “небезпечно вільній Людині” Сергію Параджанову бути! Запрошуємо вас до Будинку кіно 9 січня о 18 годині на урочистий захід вшанування Маестро та акцію незламності, волі, неодмінної готовності до боротьби з вражим негідництвом!» — написав Борденюк.

Про те, що сьогодні зранку пошкоджень зазнала й офісна будівля NV, в ефірі Радіо NV сказав ведучий Сергій Фурса. Цю інформацію підтвердив у коментарі «Детектору медіа» головний редактор Радіо NV Олексій Тарасов, який цими днями перебуває у Львові.

«Чесно кажучи, я знаю не більше, ніж інші. Сьогодні зранку внаслідок російських обстрілів Києва офіс NV зазнав пошкоджень: повилітали деякі вікна, рознесло вхідні двері, щось попадало зі стелі. Через все це нам сьогодні довелось відкласти ефір на дві години.

Загалом пошкодження не є критичними. Наскільки я знаю, двері нашого офісу вже якось полагодили, питанням вікон зараз займаються. Звісно, ті, хто на своєму робочому місці пережив момент влучання уламків, налякані. Все навколо горить і вибухає, а людям при цьому треба вести ефір. Це неможливі для роботи умови.

Сьогоднішні події змусили нас знову повернутися до ідеї створити резервну студію в якомусь умовному бункері, тобто в безпечному місці, щоб ми мали можливість не переривати ефір і не наражати на небезпеку колег. Зараз ми шукаємо технічні можливості для цього», — розповів Тарасов.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 30 грудня 2023-го у Харкові внаслідок російського удару зазнали пошкоджень приміщення ТРК «Simon», а 31 грудня було пошкоджено Будинок радіо, де розміщені офіси «Суспільного Харків» та «Українського радіо Харків».

У ніч на 1 січня 2024-го внаслідок атаки російських безпілотників у Львові зруйновано музей головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. У Дублянах на околицях Львова пошкоджено будівлю аграрного університету початку XX століття, де навчався Степан Бандера.

Головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте ввечері 26 грудня потрапила під російський ракетний і артилерійський обстріл Херсона.

На фото — пошкоджений скляний фасад Будинку кіно. Автор фото: Сергій Борденюк

  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY