Російський обстріл Харкова 6 жовтня пошкодив редакцію АТН

Російський обстріл Харкова 6 жовтня пошкодив редакцію АТН

10 Жовтня 2023
786

Російський обстріл Харкова 6 жовтня пошкодив редакцію АТН

786
Редакція ще з 2022-го працювала дистанційно, але в офісі залишалася техніка. Вибухова хвиля 6 жовтня пошкодила ньюзрум та рекламний відділ, завалила окремі столи.
Російський обстріл Харкова 6 жовтня пошкодив редакцію АТН
Російський обстріл Харкова 6 жовтня пошкодив редакцію АТН

Агенція телебачення «Новини» в Харкові зазнала пошкоджень після російського обстрілу міста 6 жовтня. Про це представниці ІМІ розповіла випускова редакторка мовника Марина Ніколаєва.

За її словами, будинок, де на дев'ятому поверсі розміщена редакція, стоїть у центрі міста, на пагорбі. В офісі були панорамні вікна. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, співробітники медіа зрозуміли, що є велика ймовірність потрапляння будинку під обстріл. Редакція почала працювати дистанційно, але в офісі залишалася техніка, комп'ютери, комунікації.

«Вибухова хвиля насамперед припала на ньюзрум та рекламний відділ. Там пошкоджено все — вирвані навіть частини стелі, двері. Операторська та монтажні менше постраждали. До деяких столів, зокрема мого робочого, не пройти: він був біля вікна, а там усе завалило», — розповіла Марина Ніколаєва.

Вона зазначила, що зараз головним завданням було закрити приміщення від мародерів. 

Поліція та прокуратура зафіксували пошкодження офісу в межах провадження, відкритого в день обстрілу. Оцінювання збитків редакція ще не проводила.

Засновник агенції Олег Юхт оприлюднив відео з наслідками обстрілу і запропонував колегам, які перебувають у Харкові, за можливості забрати свої речі з редакції.

Після початку повномасштабних воєнних дій АТН, як і більшість телевізійних проєктів, працює лише як сайт, оскільки росіяни розбили телевежу з літака навесні 2022 року.

Нагадаємо, того ж дня, 6 жовтня,  у центрі Харкова під обстріл російськими ракетами потрапила знімальна група португальського телеканалу RTP. Журналісти не зазнали поранень, але дуже пошкоджено їхній автомобіль.

Фото: Марина Ніколаєва / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
786
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду