Онлайн-медіа «Свідомі» оголосило про зміну свого формату

Онлайн-медіа «Свідомі» оголосило про зміну свого формату

3 Квітня 2024
581
3 Квітня 2024
16:52

Онлайн-медіа «Свідомі» оголосило про зміну свого формату

581
Видання розпочало оновлювати формат ще у жовтні 2023 року, коли перестало публікувати на сайті новини.
Онлайн-медіа «Свідомі» оголосило про зміну свого формату
Онлайн-медіа «Свідомі» оголосило про зміну свого формату

Онлайн-медіа «Свідомі» повідомило, що змінює свій формат.

«“Свідомі” змінюють фокус із новин на репортажі, розслідування та експлейнери, аби більше сфокусуватись на дослідженні сенсів», — ідеться в повідомленні редакції.

У «Свідомих» також нагадали, що запустили процес оновлення формату ще у жовтні 2023 року, коли видання почало трансформуватися у slow media і перестало публікувати на сайті новини. При цьому про найголовніші новини команда «Свідомих» продовжувала інформувати свою аудиторію в соцмережах. Крім цього, у виданні з’явилась рубрика «Розбір ситуації».

«Наразі основним каналом комунікації залишиться Instagram, однак медіа частіше скеровуватиме читачів на сайт для можливості прочитання текстів повністю. Рубрику “Розбір ситуації” ми залишаємо. Обіцяємо більше цікавих тем для дослідження», — написали «Свідомі».

«Детектор медіа» звернувся до засновниці та CEO «Свідомих» Анастасії Бакуліної із проханням розповісти детальніше про причини зміни формату, однак на момент публікації цієї новини відповіді не отримав.

Читайте також:

Як писав «Детектор медіа», «Свідомі» у грудні 2023 року відзначили своє п’ятиріччя. У 2018 році команда медіа складалася всього з однієї людини — Анастасії Бакуліної, яка вирішила вести блог в інстаграмі, щоб інформувати друзів про важливі події. З часом «Свідомих» стало більше, але редакція працювала суто на волонтерських засадах. За останні роки, попри важкі умови повномасштабної війни, команді вдалося не лише залучити фінансування, а й втричі збільшити кількість підписників — зараз в інстаграмі їх понад 180 тисяч. Наразі «Свідомі» мають повноцінний сайт, телеграм-канал і роблять подкасти. Крім цього, всі статті, які виходять на сайті «Свідомих», можна прослухати в аудіоформаті.

Читайте також: 

Фото: фейсбук-сторінка онлайн-медіа «Свідомі»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
581
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду