Канада запровадила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до псевдовиборів на ТОТ України

Канада запровадила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до псевдовиборів на ТОТ України

12 Грудня 2023
825
12 Грудня 2023
23:47

Канада запровадила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до псевдовиборів на ТОТ України

825
У канадському МЗС наголосили, що учасники фейкових виборів мали на меті легітимізувати незаконне повномасштабне вторгнення Росії в Україну, уможлививши запровадження російського законодавства, засобів масової інформації, освіти й валюти для «русифікації» українців, які залишаються на територіях під окупацією.
Канада запровадила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до псевдовиборів на ТОТ України
Канада запровадила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до псевдовиборів на ТОТ України

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі повідомила, що її країна запровадила санкції проти 30 громадян РФ, які було причетні до фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях України. Про це інформує офіційний сайт уряду Канади. 

Чергові обмеження країна запровадила проти осіб, які балотувалися на незаконно організованих Кремлем псевдовиборах у тимчасово окупованій частині Херсонської області, зокрема до «регіональних законодавчих зборів». 

«Балотуючись на ці "офіційні" державні посади на окупованих Росією територіях України, ці особи мали на меті легітимізувати незаконне, повномасштабне вторгнення Росії в Україну, уможлививши запровадження російського законодавства, засобів масової інформації, освіти та валюти для "русифікації" українців, які залишаються на територіях під окупацією», — зазначила очільниця канадського МЗС. 

У відомстві поки не оприлюднюють списку осіб, проти яких запроваджено санкції. 

Повідомляється, що загалом із 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2800 фізичних та юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету й територіальної цілісності України. 

Нагадаємо, 8–10 вересня 2023 року росіяни провели так звані вибори до «законодавчих органів» окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також 79 муніципальних об’єднань, які є по суті окупаційними адміністраціями. 

Раніше СБУ встановила понад 3,5 тисячі «кандидатів» та організаторів псевдовиборів на окупованих територіях України.

Як встановив ІМІ, як «cпостерігачів» за псевдовиборами на окупованій частині Херсонщини росіяни привезли сімох пропагандистів та маргінальних псевдоекспертів з Індії, Бразилії, Мозамбіку, Іспанії, Ісландії та Нідерландів.

10 серпня Верховна Рада України звернулася до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимності будь-яких незаконних виборів, які Росія має намір провести на тимчасово окупованих територіях України.

8 вересня керівництво ООН засудило проведення Росією псевдовиборів на окупованих територіях України.  

Рух спротиву «Жовта стрічка» запустив бот для розпізнавання організаторів «виборів» і колаборантів на окупованих територіях.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав мешканців тимчасово окупованих територій утриматися від участі в російських псевдовиборах, наголосивши на їх нелегітимності. За його словами, серед кандидатів на псевдовиборах є російські військові, що брали участь у вторгненні в Україну, вбивали й катували людей.

 Фото: Мелані Жолі / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду