У Росії прийнято рішення провести вибори президента РФ на ТОТ України

У Росії прийнято рішення провести вибори президента РФ на ТОТ України

11 Грудня 2023
3766
11 Грудня 2023
22:17

У Росії прийнято рішення провести вибори президента РФ на ТОТ України

3766
Рішення прийняла ЦВК країни-агресорки після консультацій з представниками ФСБ, міноборони РФ і нелегітимного «керівництва» тимчасово окупованих українських територій.
У Росії прийнято рішення провести вибори президента РФ на ТОТ України
У Росії прийнято рішення провести вибори президента РФ на ТОТ України

Центральна виборча комісія РФ прийняла рішення щодо можливості проведення виборів президента Росії у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України. 

Як вказано у повідомленні ЦВК країни-агресорки, рішення було ухвалено на засіданні комісії 11 грудня після проведення консультацій, у яких взяли участь представники ФСБ, міністерства оборони РФ, а також окупаційного «керівництва» тимчасово окупованих районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.  

Зазначимо, що захоплені українські землі російська ЦВК позначає як «регіони, у яких запроваджено воєнний стан», і називає «суб'єктами Російської Федерації». 

За підсумками так званих «консультацій» комісія повідомила, що «всі сторони вважають можливим проведення виборів глави держави на території даних суб’єктів Російської Федерації».   

Вибори президента РФ проходитимуть протягом трьох днів — з 15 по 17 березня 2024 року. 

Російське видання Медуза у зв’язку з рішенням ЦВК нагадало, що у прикордонних з Україною Бєлгородській, Брянській і Курській областях Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України планується використовувати дві «додаткові форми голосування». Одна з них — голосування на прибудинкових територіях та інших місцях за межами виборчих дільниць. Друга — «голосування груп виборців, які проживають в населених пунктах та інших місцях, де відсутні приміщення для голосування, і транспортне сполучення з якими утруднено». Йдеться про пункти голосування в автобусах. 

Раніше ми повідомляли, що окупаційна адміністрація Херсонщини зганяє бюджетників на пропагандистську виставку «Росія» у Москві. Поїздка запланована на 13 грудня — у цей день на виставці мають відкрити стенд, присвячений тимчасово захопленим регіонам Херсонської області. Сама виставка функціонує з листопада, вона є частиною передвиборчої програми міжнародного злочинця, президента РФ Путіна. 

Також «Детектор медіа» інформував про те, що напередодні виборів президента в Росії збільшують витрати на Russia Today та виробництво «Соловьёв Live». 

 Фото: Getty Іmages

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3766
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду