Колаборанти, безробітні та гастролери з РФ: «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» на псевдовиборах на окупованих територіях

Колаборанти, безробітні та гастролери з РФ: «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» на псевдовиборах на окупованих територіях

11 Вересня 2023
802
11 Вересня 2023
17:37

Колаборанти, безробітні та гастролери з РФ: «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» на псевдовиборах на окупованих територіях

802
Усі топзрадники та чиновники-колаборанти балотувались від путінської «Єдиної Росії». Значний відсоток списків займали безробітні та люди, які проживають у Росії. Серед них — лідер ЛДПР Леонід Слуцький.
Колаборанти, безробітні та гастролери з РФ: «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» на псевдовиборах на окупованих територіях
Колаборанти, безробітні та гастролери з РФ: «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» на псевдовиборах на окупованих територіях

Рух «Чесно» проаналізував списки «кандидатів» від чотирьох російських партій на так званих виборах на окупованих територіях України, які пройшли 8–10 вересня.

У неділю незаконні «вибори», яких не визнають Україна та цивілізований світ, відбулися на захоплених частинах Херсонської та Запорізької, а також Донецької та Луганської областей.

За даними «Чесно», на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей мали «змагатися» чотири російські партії: «Єдина Росія», «Справедлива Росія», ЛДПР та КПРФ.

Окупанти робили ставку на партію «Єдина Росія», адже саме від неї балотувалися топзрадники, працівники окупаційних органів влади та бюджетної сфери.

Списки «Єдиної Росії», за даними Центрвиборчкому РФ, очолювали так звані губернатори та керівники самопроголошених адміністрацій окупованих частин Донецької та Луганської областей — Євген Балицький, Володимир Сальдо, Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Лідер ЛДПР Леонід Слуцький був заявлений кандидатом і в Запорізькій, і в Херсонській областях.

У середньому 20% кандидатів зі списків на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей проживають у Росії.

По Запорізькій області у 23,6% кандидатів місцем проживання зазначено РФ. Серед них п’ята частина — це особи, які народились в Україні. Дехто з них узяв російський паспорт після повномасштабного вторгнення, зокрема пропагандист Володимир Рогов.

Серед кандидатів у списках 25% — працівники підприємств (переважно комунальної власності), 24% — представники окупаційної влади, 20% — безробітні, 13% — медики та освітяни, якщо вірити інформації на сайті Центрвиборчкому РФ.

По Запорізькій області найбільше відомих зрадників серед кандидатів на псевдовиборах від «Єдиної Росії». Веде список партії по Запорізькій області так званий губернатор Євген Балицький. Також серед кандидатів політики-зрадники: голова окупаційної ВЦА Мелітополя Галина Данильченко, керівник руху «Народний фронт «За Росію» Володимир Рогов, голова окупаційної ВЦА Бердянська Олександр Сауленко. Загалом від «Єдиної Росії» найбільше представників окупаційної влади, зокрема 16 голів ВЦА. 

Партію «Справедлива Росія» очолює ексдепутат Мелітопольської міськради Юрій Онищук. Першим номером у списку від Компартії йде кримський колаборант, ексдепутат ВР Криму Олег Слюсаренко. Майже половина кандидатів у списку — безробітні та пенсіонери. 

Першим у списку від ЛДПР (Ліберально-демократичної партії) іде керівник фракції ЛДПР у російській думі Леонід Слуцький. 50% кандидатів у списку — громадяни Росії, зокрема депутати та працівники державних підприємств.

На Херсонщині аналогічно відомі колаборанти та представники окупаційної влади балотуються від «Єдиної Росії». Очолює список так званий в. о. губернатора області Володимир Сальдо. Серед кандидатів — ексдепутати Дмитро Больбот та Віталій Булюк, самопроголошена ректорка університету Тетяна Томіліна. Загалом 50% кандидатів — працівники органів окупаційної влади.

Першим у списку від ЛДПР у Херсонській області, як і по Запорізькій області, йде керівник фракції ЛДПР у російській Держдумі Леонід Слуцький. Російські громадяни становлять 28% кандидатів у списку.

Партію «Справедлива Росія» очолює ексрегіонал Ігор Щепелін. В окупаційній ВЦА він обіймає посаду керівника департаменту зовнішньої та внутрішньої політики. 85% кандидатів у списку безробітні. 

Компартію вів на псевдовиборах російський комуніст Раміль Замалетдінов. Більше половини кандидатів у списку — також безробітні. 

Загалом із кандидатів від чотирьох партій на псевдовиборах на Херсонщині 40% — безробітні, 24% — представники окупаційної влади (голови ВЦА, працівники псевдоміністерств та департаментів), 17% — працівники підприємств.

 

Як відомо, 8–10 вересня 2023 року росіяни провели так звані вибори до «законодавчих органів» окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також 79 муніципальних об’єднань, які є по суті окупаційними адміністраціями. 

Раніше СБУ встановила понад 3,5 тисячі «кандидатів» та організаторів псевдовиборів на окупованих територіях України.

Як встановив ІМІ, як «cпостерігачів» за псевдовиборами на окупованій частині Херсонщини росіяни привезли сімох пропагандистів та маргінальних псевдоекспертів з Індії, Бразилії, Мозамбіку, Іспанії, Ісландії та Нідерландів

10 серпня Верховна Рада України звернулася до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимності будь-яких незаконних виборів, які Росія має намір провести на тимчасово окупованих територіях України.

8 вересня керівництво ООН засудило проведення Росією псевдовиборів на окупованих територіях України.  

Рух спротиву «Жовта стрічка» запустив бот для розпізнавання організаторів «виборів» і колаборантів на окупованих територіях.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав мешканців тимчасово окупованих територій утриматися від участі в російських псевдовиборах, наголосивши на їх нелегітимності. За його словами, серед кандидатів на псевдовиборах є російські військові, що брали участь у вторгненні в Україну, вбивали й катували людей.

Ілюстрація: рух «Чесно» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду