Суд відкрив справу про банкрутство телеканалу арештованого Богуслаєва

Суд відкрив справу про банкрутство телеканалу арештованого Богуслаєва

20 Листопада 2023
1070
20 Листопада 2023
13:09

Суд відкрив справу про банкрутство телеканалу арештованого Богуслаєва

1070
Запорізький телеканал «Алекс» Богуслаєва колись був одним із найпопулярніших у Запоріжжі.
Суд відкрив справу про банкрутство телеканалу арештованого Богуслаєва
Суд відкрив справу про банкрутство телеканалу арештованого Богуслаєва

16 листопада Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство ТОВ «Медіагрупа Алекс.ЮА», йдеться у повідомленні на сайті Верховного Суду.

Кінцева бенефіціарка компанії — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва, нардепа кількох скликань від Партії регіонів і групи «Воля народу», колишнього президента концерну «Мотор Січ».

Нагадаємо, 23 жовтня минулого року СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Зараз 83-річного Богуслаєва обвинувачують за чотирма статтями Кримінального кодексу України: колабораціонізм, пособництво агресору, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України, участь у терористичній організації.

Запорізький телеканал «Алекс» Богуслаєва колись був одним із найпопулярніших у Запоріжжі, однак з 1 лютого цього року він припинив мовлення. Тоді ж був закритий сайт телеканалу.

Читайте також:

Нагадаємо, 24 жовтня 2022-го суд заарештував Богуслаєва на два місяці. 

У березні Служба безпеки України висунула Богуслаєву нову підозру. За даними СБУ, він навмисно заблокував поставку бойового гелікоптера для ГУР, наказавши своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі.

Нещодавно «Схеми» опублікували невідомі раніше записи розмов Богуслаєва, які свідчать про блокування передачі гелікоптера для ГУР. Записи підтверджують, зокрема, те, що колишній керівник «Мотор Січі» давав вказівки розібрати гелікоптер на запчастини та приховати документи, необхідні для його експлуатації.

Крім того, розслідувачі «Схем» заявили, що мають у розпорядженні документи, які свідчать про співпрацю «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва з підприємствами Ірану, які перебували під санкціями США та Євросоюзу, але ще до запровадження обмежень Україною. Згідно з документами, «Мотор Січ» продавала в Іран, зокрема, авіаційні двигуни, які встановлюють і на військові гелікоптери, які використовує Росія у війні проти України.

1 квітня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти Богуслаєва, які передбачають блокування активів і торговельних операцій, транзиту й перевезень територією України, заборону на приватизацію та купівлю землі, передання технологій і прав на інтелектуальну власність.

За даними медіа, Богуслаєв має громадянство Росії, а також нерухомість у Москві, яка належить йому ще з 2002 року. Він був власником запорізького телеканалу Alex.ua. У 2023 році цей телеканал припинив мовлення.

У травні «Схеми» з’ясували, що В’ячеслав Богуслаєв звернувся з проханням включити його до списку обміну з Росією, яке він виклав у листі до керівника Офісу президента Андрія Єрмака. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1070
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду