Подоляк не виключив обмін Богуслаєва

Подоляк не виключив обмін Богуслаєва

25 Жовтня 2022
1050
25 Жовтня 2022
11:10

Подоляк не виключив обмін Богуслаєва

1050
Михайло Подоляк: Виключати обмін не будемо. Якщо треба щось зробити, щоб повернути наших реальних громадян, ми будемо робити що завгодно.
Подоляк не виключив обмін Богуслаєва
Подоляк не виключив обмін Богуслаєва

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в етері «Настоящего времени» не виключив обмін підозрюваного у держзраді президента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на українських військовополонених.

Коментуючи питання можливості обміну Богуслаєва, Подоляк зазначив, що схема, можливо, буде такою самою, як і з кумом російського диктатора Віктором Медведчуком, якого обміняли на військовополонених.

«Виключати обмін не будемо. Якщо треба щось зробити, щоб повернути наших реальних громадян, ми будемо робити що завгодно. І ці суб'єкти (Богуслаєв та, ймовірно, інші колаборанти. – ДМ) можуть потрапити до обмінного списку», – каже Подоляк.

23 жовтня СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці «Мотор Січ» діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Збройних сил Росії.

«Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", КА-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець"», – заявили у СБУ.

24 жовтня АТ «Мотор Січ» поширило заяву від імені «трудового колективу» на захист президента свого підприємства. У заяві сказано, що колектив «стабільно працює й зміцнює обороноздатність України».

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. Богуслаєв назвав підозру у держзраді «непорозумінням», а на питання про те, чи має він стосунок до поставок двигунів «Мотор Січі» у Росію, не відповів.

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961 переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

Богуслаєв є власником запорізького телеканалу Alex.ua. За офіційною інформацією про структуру власності телеканалу, кінцевий бенефіціар ТОВ «Медіагруп Алекс.юа» — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду