Богуслаєву повідомлено про нову підозру: блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР

Богуслаєву повідомлено про нову підозру: блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР

28 Березня 2023
1923
28 Березня 2023
10:23

Богуслаєву повідомлено про нову підозру: блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР

1923
СБУ: Очільник «Мотор Січі» навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення, наказавши своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі.
Богуслаєву повідомлено про нову підозру: блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР
Богуслаєву повідомлено про нову підозру: блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР

Служби безпеки України заявила, що багаторічний президент «Мотор Січі»,  підозрюваний у держзраді  В’ячеслав Богуслаєв перешкоджав діяльності Сил оборони на користь країни-агресора.

За даними слідства, у квітні 2022 року він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

«Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього. Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта», — повідомляє СБУ.

За даним фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: 

23 жовтня 2022 року СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці «Мотор Січ» діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Збройних сил Росії.

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. Богуслаєв назвав підозру у держзраді «непорозумінням», а на питання про те, чи має він стосунок до поставок двигунів «Мотор Січі» у Росію, не відповів.

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961 переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

За даними ЗМІ, Богуслаєв має громадянство Росії, а також нерухомість у Москві, яка належить йому ще з 2002 року.

Богуслаєв був власником запорізького телеканалу Alex.ua. У 2023 році цей телеканал припинив мовлення.

Архівне фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1923
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду