Богуслаєв, крім російського паспорта, приховував нерухомість у Москві – «Схеми»

Богуслаєв, крім російського паспорта, приховував нерухомість у Москві – «Схеми»

10 Листопада 2022
5065
10 Листопада 2022
09:13

Богуслаєв, крім російського паспорта, приховував нерухомість у Москві – «Схеми»

5065
Власник «Мотор Січі», якого підозрюють у державній зраді, володіє у Москві квартирою та складами.
Богуслаєв, крім російського паспорта, приховував нерухомість у Москві – «Схеми»
Богуслаєв, крім російського паспорта, приховував нерухомість у Москві – «Схеми»

Президент АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, підозрюваний у державній зраді, крім громадянства РФ, приховував також нерухомість у Москві, яка належить йому ще з 2002 року.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту журналістських розслідувань «Схеми» («Радіо Свобода»).

Йдеться про щонайменше два об'єкти нерухомості: квартиру в житловому комплексі вартістю приблизно 350 тис. доларів та складські приміщення.

«Жодний з цих об’єктів не був вказаний В’ячеславом Богуслаєвим у його майнових деклараціях, які він подавав поки був народним депутатом України з 2006 по 2019 роки. Це може свідчити про порушення антикорупційного законодавства», – зазначають журналісти.

Повідомляється, що обидва об'єкти розташовані в Хорошевському районі Москви:

  • квартира – у житловому комплексі за адресою Хорошевське шосе, 84, корпус 6 (у власності Богуслаєва перебуває з 2006 року)
  • складські приміщення – в будівлі на вул. Зорге, 7а (у власності Богуслаєва – з 2002 року).

 

Нагадаємо, 23 жовтня СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, а саме – у незаконному постачанні АТ «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

За даними слідства, посадовці «Мотор Січі» діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Збройних сил РФ.

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. Богуслаєв назвав підозру у держзраді «непорозумінням», а на питання про те, чи має він стосунок до поставок двигунів «Мотор Січі» у Росію, не відповів.

Суд наклав арешт на майно Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства на майже 1 млрд гривень.

7 листопада секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що у власність держави відчужено активи стратегічно важливих підприємств, зокрема «Мотор Січі» підозрюваного у держзраді В’ячеслава Богуслаєва.

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961-му переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

За даними журналістів програми «Схеми», Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року.

Богуслаєв є власником запорізького телеканалу Alex.ua. За офіційною інформацією про структуру власності телеканалу, кінцевий бенефіціар ТОВ «Медіагруп Алекс.юа» — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва.

Колаж: «Схеми»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5065
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду