Trap Aggressor: Україна досі не запровадила санкції проти підозрюваного у держзраді Олександра Дубінського

Trap Aggressor: Україна досі не запровадила санкції проти підозрюваного у держзраді Олександра Дубінського

15 Листопада 2023
1028
15 Листопада 2023
15:49

Trap Aggressor: Україна досі не запровадила санкції проти підозрюваного у держзраді Олександра Дубінського

1028
Нардеп потрапив під санкції у США ще у січні 2021 року.
Trap Aggressor: Україна досі не запровадила санкції проти підозрюваного у держзраді Олександра Дубінського
Trap Aggressor: Україна досі не запровадила санкції проти підозрюваного у держзраді Олександра Дубінського

Народний депутат Олександр Дубінський, а також 12 проросійських політиків та топ-посадовців часів Януковича вже тривалий час перебувають під санкціями США, але досі не потрапили під аналогічні санкції в Україні. На це звернув увагу проєкт Trap Aggressor, посилаючись на моніторинг рішень органів влади США щодо запровадження санкцій. 

Ще 11 січня 2021 року США запровадили санкції щодо Олександра Дубінського, йдеться у матеріалі Trap Aggressor. Крім того, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вжило додаткових заходів проти семи осіб і чотирьох організацій, пов’язаних з російським агентом Андрієм Деркачем, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

«Такий крок у американському відомстві пояснили тим, що експрокурор Костянтин Кулик, ексдепутат Олександр Онищенко, їхній поплічник Андрій Теліженко та нинішній народний депутат України Олександр Дубінський публічно виступали або пов’язували себе з Деркачем, поширювали та просували необґрунтовані звинувачення у корупції щодо одного з кандидатів у президенти США. Ці зусилля підтримували спроби Деркача вплинути на результати виборів в США у 2020 році на користь інтересів Кремля», — пояснюють у Trap Aggressor. 

В Україні серед означених осіб під санкції потрапив лише Андрій Теліженко у 2021 році терміном на три роки, який от-от закінчиться. Санкції проти Андрія Деркача запровадили тільки цьогоріч, а решта фігурантів, зокрема й Дубінський, досі не під санкціями. 

Trap Aggressor наголошує, що до сьогодні в українських санкційних списках немає і топпосадовців часів Януковича та інших політичних діячів із проросійського табору, які вже тривалий час перебувають під санкціями США. Йдеться, зокрема, про Андрія Портнова, Олега Волошина, Сергія Арбузова, Раїси Богатирьової, Едуарда Ставицького, Володимира Олійника, Андрія Клюєва та Володимира Сівковича. 

«Загалом за останні чотири місяці лише одне рішення РНБО було введене в дію Указом Президента України від 7 листопада 2023 року. В ньому перераховані 9 іноземних компаній, проте жодної особи. Хоча до того часу рішення про персональні санкції, застосовані до фізичних осіб, запроваджувалися в Україні щомісяця на регулярній основі», — йдеться в публікації.

Проєкт Trap Aggressor аналітичного центру StateWatch працює над моніторингом результатів санкцій та конфіскацій активів, що перебувають у власності посіпак Кремля.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 листопада Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство закордонних справ Канади запровадило санкції проти дев’яти фізичних та шести юридичних осіб із Росії, які займаються поширенням кремлівської дезінформації та пропаганди. Під санкції потрапили газети «Известия», «Парламентская газета» і росканал РЕН-ТВ, а також декілька організацій та осіб, які «безпосередньо сприяють російській агресії проти України своєю роллю в підтримуваній Кремлем організації дезінформації та пропаганди війни».

Російський уряд скасував санкції щодо ексдепутата Верховної Ради Євгена Мураєва, якого СБУ підозрює у державній зраді.

У вересні цього року Рада національної безпеки та оборони України заявила, що не має переліку медіа та працівників медіа, які перебувають під санкціями на підставі рішень РНБО та указів Президента України. 

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Читайте також
25.09.2023 10:53
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
18.09.2023 14:41
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду