Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії

Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії

16 Серпня 2023
830
16 Серпня 2023
20:30

Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії

830
Зокрема, Швейцарія заборонила експортувати товари подвійного призначення і продукцію, що сприяє військово-технічному вдосконаленню країни-агресора, ще 87 компаніям з третіх країн.
Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії
Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії

У середу, 16 серпня, Швейцарія ухвалила рішення про запровадження додаткових санкцій проти РФ. Про це йдеться на сайті швейцарської Федеральної ради, передає «Укрінформ».

Як зазначили у відомстві, нові обмеження об’єднали Швейцарію з ЄС, який раніше затвердив свій одинадцятий пакет санкцій.

28 червня до санкційного списку вже було додано понад сотню додаткових фізичних та юридичних осіб, обмеження Швейцарії ж включають заборону на експорт товарів подвійного призначення і товарів, що сприяють військово-технічному вдосконаленню країни-агресора, для ще 87 компаній. Це стосується фірм із третіх країн, які поставили таку продукцію до Росії.

До переліку товарів, заборонених для експорту, також додали електронні компоненти і прекурсори хімічної зброї.

Окрім цього, заборонено продаж Росії прав на інтелектуальну власність і комерційної таємниці щодо різних товарів. Таке рішення ухвалили для того, щоб країна-агресор не виробляла самостійно продукцію, яку заборонено їй постачати.

Обмеження на транзит через РФ також поширилося на авіаційне паливо та товари для використання в авіаційній чи космічній промисловості.

У фінансовому секторі посадовці розширили чинну заборону на продаж громадянам та організаціям Росії цінних паперів, номінованих у швейцарських франках або в офіційній валюті держави-члена Євросоюзу. Цінні папери забороняють продавати росіянам незалежно від валюти.

Федеральна рада також ухвалює можливості, передбачені ЄС для надання винятків у гуманітарній сфері та з метою виведення швейцарських інвестицій з Росії.

Нагадаємо, у червні Рада Європейського Союзу затвердила 11-й пакет економічних та персональних санкцій проти Росії. У ньому ЄС, зокрема, призупинив ліцензії на мовлення ще п’ятьом медіа, які підконтрольні уряду РФ або ж транслюють російську пропаганду. Це стосувалося RT Balkan, Oriental Review, Tsargrad, New Eastern Outlook і Katehon. 

У попередньому, десятому, пакеті санкцій, запровадженому в лютому 2023 року, ЄС також призупинив ліцензії на мовлення для RT Arabic та Sputnik Arabic.

Фото: Pexels

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Читайте також
18.09.2023 14:41
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду