Канада наклала нові санкції на пропагандистські структури та медіа Кремля

Канада наклала нові санкції на пропагандистські структури та медіа Кремля

10 Листопада 2023
888
10 Листопада 2023
20:08

Канада наклала нові санкції на пропагандистські структури та медіа Кремля

888
Під санкції потрапили газети «Известия», «Парламентская газета» і росканал РЕН-ТВ, а також декілька організацій та осіб, які «безпосередньо сприяють російській агресії проти України своєю роллю в підтримуваній Кремлем організації дезінформації та пропаганди війни».
Канада наклала нові санкції на пропагандистські структури та медіа Кремля
Канада наклала нові санкції на пропагандистські структури та медіа Кремля

Міністерство закордонних справ Канади запровадило санкції проти дев’яти фізичних та шести юридичних осіб із Росії, які займаються поширенням кремлівської дезінформації та пропаганди. Про це йдеться у заяві канадського МЗС, передає «Європейська правда».

Як повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, нові санкції спрямовані проти осіб, які безпосередньо сприяють агресивній війні Росії проти України своєю роллю в підтримуваній Кремлем організації дезінформації та пропаганди війни.

До санкційного списку потрапили колишній голова МЗС Росії Ігорь Іванов, шестеро російських істориків і політологів, радник Шойгу Андрєй Ільницький та дружина молдовського олігарха-утікача Ілана Шора Сара Шор (відома як співачка Жасмін).

Канада також запровадила санкції проти організацій, які поширюють дезінформацію. Серед них — аналітичний «Центр соціально-консервативної політики», Інститут держави і права Російської академії наук, кремлівська організація з просування Росії Russia Beyond.

Крім того, під санкції потрапили газети «Известия», «Парламентская газета» і росканал РЕН-ТВ.

«Ці суб'єкти є частиною організованої мережі, метою якої є поширення неправдивих наративів і пропаганди під виглядом експертної думки з метою легітимізації невиправданого порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України», — пояснюють в МЗС Канади.

З 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2700 фізичних та юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у вересні Канада ввела санкції проти російської газети «Комсомольская правда» та декількох російських посадовців, причетних до депортації українських дітей.

Торік Канада запровадила санкції проти десятків російських пропагандистів та каналу «Звезда». Загалом у переліку 34 фізичні особи та одна юридична.

Фото з відкритих джерел 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
888
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду